KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Han ger en ny bild av Palme

I över 30 år har Theutenberg valt att inte avslöja information om händelserna kring mordet på Olof Palme, men nu avslöjar han allt i sin nya memoarbok.

Bo Theutenberg, författare till boken ”Palme omvärderad? – Dagbok från UD och mordet på Sveriges statsminister”, presenterar en ny syn på Palmeutredningen. Han argumenterar för att utredningen inte var misslyckad som tidigare påståtts, utan faktiskt en framgångsrik underrättelseoperation som förstörde utredningen. Theutenberg, som har över 22 års erfarenhet från den svenska militära underrättelsetjänsten, känner det som en skyldighet att dela med sig av sina kunskaper av historiska skäl.

I boken beskriver Theutenberg sina egna erfarenheter av Olof Palme, och hävdar att han spelade en inre roll som inte var känd för många. Trots sin publik framställning som en Sovjet-vän, hade Palme också starka band till USA och CIA. Theutenberg påpekar att det var först efter Palmes död som Socialdemokraterna började ta avstånd från USA och NATO, och betonar att detta inte hade hänt om Palme hade levt.

Författaren anser även att Palmemordet utlöstes av Bofors vapenaffärer och överlämnar bevis som visar vilka som hade kännedom om mordet i förväg. Han hävdar att UD motarbetade Palmeutredningen och vilseledde den genom att fokusera på en högerkomplott istället för PKK, som faktiskt var inblandat i mordet.

Theutenbergs bok ger en verifierad bild av hur mordet gick till genom att sammanfoga olika delar. Han betonar att för att förstå vad som hände måste man ha kunskap om systemet både inom politiken och underrättelsevärlden.

Genom att granska dokumentation och bevismaterial ger Bo Theutenberg en ny syn på Palmemordet och utredningen. Med sin unika insyn och erfarenhet i systemet hoppas han att boken kommer att bidra till en bättre förståelse av händelsen.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd