KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Han reste upp en kyrka – bokstavligen

1 min lästid
En brasiliansk missionär reser till Afrika, överlever en cyklon och hjälper kristna att göra en sista minuten-flyttning.

BOM JESUS, Angola — Luis Pereira förkunnade Kristus i Afrikas nation Mosambik medan en massiv cyklon svepte förbi i Indiska oceanen. Men Pereira, medlem i Itinga-kyrkan i Brasilien, valde att stanna och hjälpa människorna istället för att fly. Trots att en medlem i hemförsamlingen erbjöd honom en flygbiljett för att evakuera kunde han inte lämna dem. Pereira berättade denna historia under Luso-Africa Global Mission Gathering nära Angolas huvudstad Luanda. Konferensen samlade portugisiskspråkiga kristna från afrikanska länder som Angola och Mosambik samt brasilianska troende för utbildning i lärjungaskap. Pereira, som själv varit verksam som missionär, kände sig kallad till Afrika, där hans förfäder kom ifrån som slavar på 1500- och 1600-talet. Efter att ha utbildat sig på EBNESR Christian College i Recife, Brasilien, tjänstgjorde han med sin familj som missionär i Aracaju, Brasilien. Tillsammans med sina brasilianska trossyskon stödjer han nu evangelister i Moçambique och har döpt 27 människor under sin vistelse i landet. Han har även bidragit till att starta en ny Kyrka i Beira, Moçambique. Vid en konferens i Angola fortsätter nu Pereira att göra planer för framtida missionsarbete tillsammans med andra portugisiskspråkiga kristna i södra halvklotet.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.