KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Harry och Meghans bröllopspredikant Michael Curry utskriven från sjukhuset

1 min lästid
Biskop Michael Curry, som höll predikan vid prins Harry och Meghans bröllop, har skrivits ut från sjukhuset efter operationen.

Biskopen som höll predikan vid prins Harry och Meghans bröllop, biskop Michael Curry, har blivit utskriven från sjukhuset efter en hjärnkirurgi den 4 december. Den 70-årige mannen drabbades av en subdural hematoma, mer känt som en hjärnblödning, som uppstod när ett blodkärl brast i hans hjärna efter att han fallit under sitt besök i Syracuse, New York. Efter att ha tillbringat fyra dagar på sjukhus bekräftade Episkopalkyrkan i USA att biskop Michael har blivit utskriven och att han nu ”återhämtar sig hemma”. Uttalandet fortsatte: ”Hans kirurg är nöjd med hans fortsatta framsteg och biskop Curry kommer att gå på uppföljningsbesök och arbeta hemifrån i de kommande dagarna.”

Det här året har varit utmanande för den kungliga brölloppspredikanten då han har drabbats av flera fall av intern blödning. I september opererades biskop Michael, som befinner sig i det sista året av sin nioåriga mandatperiod som den 27:e presesiskopen och primaten för Episkopalkyrkan, och togs bort en binjurekörtl och en godartad massa då det misstänktes vara kopplat till hans episoder av intern blödning.

I en nyligen uppdatering från kyrkan uttryckte biskop Michael sin tacksamhet för den ”överväldigande kärlek, böner och support” som han och hans familj har fått under denna utmanande tid. Episkopalkyrkan ingår i den världsvida anglikanska kommunionen.