KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Hårt liv ledde till frisättning: Grundaren av Living Free delar sin gripande historia”

Tidningen avslöjar: Trosbaserade grupper kämpar för att återställa hopp hos dem som drabbats av missbruk.

Tommy Wilson är grundare och direktör för Living Free Ministries, en icke-bostadsanläggning som erbjuder stödgrupper för personer som kämpar mot missbruk.
Ministern är baserad i Corinth, en stad med 14 300 invånare i nordöstra Mississippi.
”Vi är verkligen där för att hjälpa människor som kämpar med livet”, säger Wilson till AFN. ”Vi har fått en stor möjlighet och samhället har verkligen stöttat oss under lång tid.”
På grund av att statistik visar att 93% av dem som vill ha hjälp inte vill flytta in i ett bostadsprogram, erbjuder Living Free två veckokvällssessioner och en på lördagsmorgnar för att nå personer som kämpar med vad Wilson kallar ”livsstödjande” och ”livskontrollerande” problem.
”Och missbruket är det största”, säger han.
Att hjälpa kämpande människor är personligt för Wilson, som levde ett farligt och dumt liv som tonåring och ung man. Det som började med att röka marijuana vid 15 års ålder ledde till ett kokainmissbruk vid 18 års ålder, och sedan en erkännande av skuld för narkotikabrott vid 22 års ålder.
Efter att ha förlorat allt, inklusive hustrun Marea och sonen Preston, förändrades allt när Wilson äntligen gick på kyrkan för första gången. Det var på påskdagen, 1998.
”Och jag fortsatte att gå tillbaka i några veckor. Något drog mig,” minns han. ”Något väckte mitt intresse och jag behövde en förändring i livet, och jag blev frälst den 24 maj 1998. Och nästan omedelbart fick jag ett hjärta för att börja hjälpa andra män som var i min situation.”
Wilson grundade Living Free år 2005. Ministern har sedan dess utvidgats till ett 12-mannas bostadsprogram, Freedom Center.