KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Hemsekreterarens kommentarer är en ’farlig’ hot mot polisväsendet varnar kristen överordnad polischef.

En tidigare överintendent inom Metropolitans polis har kallat Suella Braverman "farlig" och hävdar att hon försöker få Metropolitans kommissionär och polisservicen att misslyckas i hanteringen av potentiella pro-Palestinaprotester under Armistice Day på lördag.

En tidigare överintendent vid Londons poliskår har kallat Suella Braverman för ”farlig” och hävdar att hon ”försöker få Metropolitans polischef och polisväsendet att misslyckas” i hanteringen av eventuella pro-Palestina-protester under Armistice Day på lördag.

Detta kommer efter en artikel som Braverman skrev för The Times torsdagen den veckan, där hon påstod att högerextrema demonstranter möter ett strängare svar från polis än pro-palestinska demonstranter som ”i stort sett ignoreras”. Hon har också beskrivit pro-palestinska protester som veckovisa ”hatmarscher”, och jämfört dem med sekteristiska sammankomster i Nordirland under konflikten.

Leroy Logan, en kristen man som tidigare har haft en hög position inom Londons poliskår, berättade för radiostationen Premier att han anser att Ms Bravermans kommentarer är farliga.

”Att ha politisk övertramp av detta slag från inrikesministern under flera månader nu, och nu verkar det som att premiärministern följer efter, äventyrar faktiskt polischefens oberoende”, sade han.

”Den här övertrampen har konsekvenser för operationella frågor, som politiker inte bör ha något att göra med. Och jag är glad att Mark Rowley har tagit ställning och sagt: ’Jag har kontroll över detta, jag vet var riskerna ligger och vi kan ordna både deras marsch och vid Cenotaph’.”

Logan varnade för att inrikesministerns kommentarer kunde ”faktiskt ge bränsle åt och stärka vissa högerextrema grupper” att skapa oro, och att det verkar som att Braverman vill ”få polisen att misslyckas” med hanteringen av Armistice Day.

Bravermans artikel refererade till rapporter om att polis hade blivit attackerad med fyrverkerier, att demonstranter blockerat tåg och trakasserat försäljare av kornblommor.

På inget osäkert sätt skrev Braverman om protesterna: ”Jag tror inte att dessa marscher bara är ett rop på hjälp för Gaza. De är en försäkran om dominans från vissa grupper – särskilt islamister – av den typ vi är mer vana vid att se i Nordirland.” Hon påstod även att vissa marschdeltagare har kopplingar till Hamas.

Downing Streets säger att Rishi Sunaks kontor inte godkände Suella Bravermans tidningsartikel, där hon säger att Skottlands Yard poliserar demonstrationer beroende på politiken hos de som protesterar.

Arbetarpartiets ledare, Sir Keir Starmer, säger att Rishi Sunak har en inrikesminister som är ”ur kontroll” och att han är ”för svag för att göra något åt det”.

Premiärministerns talesperson säger att Sunak har fullt förtroende för inrikesministern.

På Premier uppmanade Logan kristna att be för polisen inför helgen.