KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Hillsong-grundaren Brian Houston antyder ny bok

Brian Houston, grundaren av megakyrkan Hillsong, har avslöjat planer på att skriva en ny bok där han delar med sig av sin personliga resa efter nyligen frikännande från brottsanklagelser.

Brian Houston, grundaren av megakyrkan Hillsong, har avslöjat sina planer på att skriva en ny bok där han delar med sig av sin personliga resa efter att nyligen ha blivit friad från brottsanklagelser.

I ett inlägg på X, tidigare känt som Twitter, skrev den 65-åriga Houston att hans bok kommer att ”höja locket och berätta den osagda historien” samt ”berätta den fantastiska historien om Guds nåd och välsignelse”.

Förra veckan skrev han: ”Vi är tillbaka!” Uttalandet följdes av efterföljande tweets där han erkände att även om boken ”kan ta ett tag”, så finns det ”mycket att prisa Gud för”.

Efter att en australisk domstol frikänt Houston från anklagelser om att ha dolt sexuell övergrepp begångna av hans far, Frank Houston, mot en ung man på 1970-talet har Houston varit mer aktiv på sociala medier.

År 2021 väcktes åtal mot honom av australisk polis för att inte ha rapporterat de sexuella övergreppen begångna av hans far. Houston, som tidigare har berättat öppet om sin fars beteende, förnekade kraftfullt dessa anklagelser innan han lämnade över sina kyrkliga ansvarsområden året därpå.

I augusti uttalade domaren Gareth Christofi att Brian Houston hade ”goda skäl” att inte rapportera händelsen, då han trodde att offret inte önskade att det skulle rapporteras till myndigheterna.

Även om han grundade Hillsong för mer än två decennier sedan har Houston inte längre någon officiell roll inom kyrkan, och de flesta av hans familjemedlemmar har också tagit avstånd från kyrkonätverket.

Tidigare denna månad tillkännagav hans dotter Laura Toganivalu och hennes make Peter att de lanserar en ny kyrka i Sydney, och mer information kommer att avslöjas inom de kommande veckorna. De lämnade ledningen för Hillsongs ungdomsministerium i maj, efter över tre decennier som en del av församlingen.