KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Hjärtskärande barndom och dramatisk flykt skildras i ny memoar”

Ny bok skildrar gripande om försummelse av föräldrar fast i mental sjukdom och religion.

En ny, gripande memoar har precis släppts av författaren J. Dana Trent. I boken beskriver hon sitt tuffa uppväxtliv i en husvagn i västra Indiana med föräldrar som led av psykisk ohälsa och drogmissbruk. Hon berättar om hur de drog in henne i deras livsstil, inklusive att hjälpa till med narkotikahandel redan som barn. Boken, ”Between Two Trailers,” utforskar den komplexa relationen mellan föräldrarnas psykiska sjukdomar och deras religiösa övertygelser.

J. Dana Trent, som undervisar i världsreligion vid Wake Technical Community College i North Carolina, har skrivit flera inspirerande böcker om att finna mening, sakta ned och hantera förlust. Men denna memoar är mer rå och gripande, där hon öppnar upp om sin fars schizofreni och moderns personlighetsstörningar. Paret träffades på en låst psykiatrisk avdelning i Cincinnati och följdes sedan av en turbulent tid där de försökte balansera föräldraskap, droghandel och religiös tro.

Trent berättar om sin svåra uppväxt och hur hon har hittat läkning från traumana. Hon avslöjar detaljer om hur hennes far blev alltmer instabil på grund av sin sinnessjukdom och hur hennes mor försökte fly från det kaotiska livet i husvagnen. Trots att båda föräldrarna nu har gått bort, lever deras historia vidare genom Trents bok och hennes egna bearbetning av barndomens svårigheter.

En intressant del av Trents berättelse är kopplingen mellan hennes fars starka andliga sida och gatans laglöshet. Han växte upp i en miljö präglad av apati och våldsamhet, där ingen verkade bry sig om att göra rätt. Hans mentala ohälsa spelade en betydande roll i hur han försökte navigera mellan religiösa övertygelser och droghandel. Trots att han anammade sin egen ”galenskap” som en sköld, var han hela tiden i konflikt med sin tro och sitt självbild.

Trots de svåra omständigheterna i sitt uppväxtliv har Trent lyckats skapa en stabil och produktiv tillvaro för sig själv. Hon beskriver hur hon vägrar att vara likgiltig eller lat, inspirerad av sina föräldrars bristande produktivitet och uppmaningen att vara en hjälpare. Genom att kombinera en inre strävan efter läkning med den lärdom om uthållighet och framåtanda som hennes far förmedlade, har Trent skapat en stark arbetsmoral som präglar hennes dagliga liv och skapande.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd