KRISTNA NYHETSBYRÅN

I gemensamt brev till Europeiska unionen uppmanar WCC och Conference of European Churches att häva blockaden av Nagorno-Karabach

Lästid: 1 minut
Vi ber er att vänligen kontakta vår kundtjänst om ni skulle ha några ytterligare frågor eller behöva hjälp med något.

Den humanitära krisen i den blockadeklaveren Nagorno-Karabagh (Artsakh) eskalerar till tragiska nivåer av upplevelser med långvariga berövanden och lidanden för civilbefolkningen, står det i brevet. Vi betonar därför brådskan att hitta lösningar på den pågående krisen.

Båda organisationerna upprepar tidigare uttalanden och ståndpunkter om behovet av en brådskande och omedelbar insats från det internationella samfundet.

”Lachin-korridoren är den enda vägen som förbinder regionen med Armenien och den har varit blockerad i över sju månader, vilket påverkar livet och levnadsförhållandena för 120 000 människor, inklusive barn,” står det i brevet.

Människor lider av brist på mat, medicin, elektricitet och bränsle. Deras grundläggande mänskliga rättigheter kränks allt mer dagligen, står det i brevet. Vi upprepar vår starka övertygelse om att varaktig fred kan byggas endast på den äkta engagemang från alla intresserade parter i förhandlingar som tar de mänskliga rättigheterna och grundläggande friheterna för alla människor på allvar, baserat på ömsesidigt förtroende och respekt.

Läs det gemensamma brevet till Europeiska unionen, WCC och Europeiska kyrkokonferensen som uppmanar till att upphäva blockaden av Nagorno-Karabagh.

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande