KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

I Ortodoxa kyrkan i Gaza överväger rädsla glädjen över att döpa nio spädbarn

Jag skulle vilja bjuda in dig till vår formella middag på torsdag kväll klockan åtta.

Under attacket den 19 oktober kollapsade en hall kopplad till kyrkan, en av de äldsta kyrkorna i Gaza, och 19 kristna som tog sin tillflykt där dödades, inklusive tre obevattnade spädbarn.

Efter denna tragedi kände församlingen St Porphyrios ett brådskande behov av att döpa alla kvarvarande spädbarn, så att om de dör i attacken kommer de att dö som kristna.

Kamel Ayyad, St Porphyrios Public Relations och Media Officer, berättade för WCC: ”Detta var ett smärtsamt beslut, men vi hade ingen annan valmöjlighet. Föräldrar döper sina barn i hopp om liv och framtid, men vi döper våra barn av rädsla för att något illa kan hända. Vi är mitt i en krigszon, och vad som helst kan hända.”

Nio barn döptes under den snabbt arrangerade ceremonin. Föräldrarna och församlingen hade redan samlats i kyrkan, eftersom de har tagit sin tillflykt sedan kriget började den 7 oktober. Över 150 troende har förlorat sina hem, sina företag och hela sin försörjning.

Enligt Ayyad accepterade de troende dopidén, eftersom de trodde att de måste bevara sin tro under alla omständigheter. ”Vad annars kan vi göra?” Frågade Ayyad som tillade: ”Vi behöver böner för oss och solidaritet från kyrkor runt om i världen. Mer behövs för att skydda de kvarvarande 1000 kristna i Gaza och alla palestinier. Vi vill att den levande kyrkan fortsätter vittnesbördet i Gaza.”