KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

I predikan vid Presbyterian Reformed Church of Cuba reflekterar WCC:s generalsekreterare om transformatorisk hopp

Jag skulle vilja be dig att vara vänlig och skicka över det efterfrågade dokumentet så snart som möjligt, då det är viktigt för vår pågående affärstransaktion.

I många delar av världen har kyrkor spelat en avgörande roll för att förmedla hopp och förändring”, sade han. ”Ärligt talat har kyrkor i vissa delar av världen varit tysta eller medverkat till att upprätthålla orättvisor och förtryck.”

Kyrkan kan göra en skillnad, sa han. ”Här i Kubas kontext har ni gått från kolonialt förtryck och orättvisor som en spansk koloni till självständighet”, sa han. ”Slavar importerades från Afrika för att arbeta på socker- och kaffeplantager.”

Sedan självständigheten 1959 har landet gjort stora framsteg, sa Pillay. ”Men som vi vet kan det alltid göras mer i alla länder”, sa han. ”Kristendomen i Kuba har utsatts för sträng kontroll och anti-religiösa åtgärder från regimen.”

Men sedan 1990-talet har det funnits betydligt mer religionsfrihet, observerade Pillay. ”Kyrkan och kristna måste ta på sig ansvaret och visa vägen med ödmjukhet men med passion och kärlek”, sa han. ”Vi borde inte sova när världen lider.”

I själva verket påpekade Pillay att hela Jesu tjänst på jorden handlade om förnyelse och förvandling. ”Uppståndelsen pekar på en nystart, ett nytt hopp och ett förnyat och förändrat liv”, sa han. ”Det är ett vittnesbörd om att mörkrets och ondskans krafter, synd och lidande, förtryck och död kan alla hitta helande och återställning i Jesu fullbordade och segerrika verk på korset.”

Sinnet bör förnyas för att leda till förnyelse av hjärtat, sa Pillay. ”Kyrkan kan inte peka finger åt världen utan att först försöka städa upp sitt eget hus”, sa han. ”Ingen kommer att ta oss på allvar om vi inte praktiserar vad vi predikar.”

Guds närvaro i världen säger oss att vi inte längre kan fortsätta som vanligt, sa Pillay. ”Tiden har kommit då vi måste dras in i Guds ovanliga affärer”, sa han. ”Kyrkan behöver idag förnyelse i sitt uppdrag när den står inför olika kontextuella utmaningar.”

Kristna behöver leva i den uppståndne Herrens kraft och hopp, fortsatte Pillay. ”Vi måste inse vilka vi är och vad vi har fått i Kristus”, sa han. ”Denna lidande och sönderslagna värld behöver helande och förvandling.”

Läs hela predikan här.

WCC generalsekreterare vid University of Havana: ”Kristna, utropa efter fred!”

WCC generalsekreterare träffade Kubas president

WCC generalsekreterare kommer att besöka Kuba för att uttrycka sitt stöd för kyrkor och samhällen

WCC stöder FN-resolution som fördömer fortsatt blockad mot Kuba

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd