KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

IHOPKC: Bob Hartley hindrad från bönerummet medan utredningar fortsätter kring misshandelsanklagelser

En annan tidigare ledare för International House of Prayer Kansas City (IHOPKC) som står inför anklagelser om oegentligheter har nekats tillgång till kyrkans bönerum medan en utredning av rörelsen pågår.

En tidigare ledare för International House of Prayer Kansas City (IHOPKC) har nekats tillgång till kyrkans bönesal medan en utredning om rörelsen pågår. IHOPKC-talespersonen Eric Volz meddelade detta om Bob Hartley i tisdags.

”Baserat på den information vi har fått och verifierat har Mr. Hartley informerats om att han inte längre kommer att tillåtas att besöka IHOPKC:s bönesal. Vi kan även bekräfta att han inte är anställd hos IHOPKC eller medlem i Forerunner Church.”

Anklagelser mot ledaren började komma fram i samband med kontroversen kring Mike Bickle – grundaren av IHOPKC – som organisationen sedan har brutit kontakten med efter anklagelser om sexuella övergrepp. En oberoende utredning om organisationen har inletts förra året.

Medan påstådda offer har trätt fram för att vittna mot Bickle har även Hartley hamnat i skottgluggen och fått stå ut med olika anklagelser om oetiskt uppträdande. I söndags meddelade Volz att den oberoende utredningen hade funnit att tidigare rapporter om oetiskt uppträdande inom IHOPKC ”troligen inte hanterades på rätt sätt”.

Som svar på dessa resultat har rörelsen lovat att ändra sina policys och strukturer ”för att se till att IHOPKC inte går ner på denna svåra väg igen”. Vissa X-användare har uppmanat organisationen att ge en ”fullständig ursäkt” för att de inte vidtog snabbare åtgärder angående tidigare rapporter om oetiskt uppträdande.