KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

IHOPKC medger ’sannolikt hanteringssvårighet’ för tidigare missförhållanden

International House of Prayer (IHOPKC) har meddelat att vissa tidigare anmälningar av felaktigt beteende "troligen inte hanterades på rätt sätt" och har åtagit sig att reformera sina policys och strukturer.

The International House of Prayer (IHOPKC) – som driver bön dygnet runt från sin plats i Kansas City, har meddelat att vissa tidigare rapporter om oegentligheter ”sannolikt inte hanterades på rätt sätt” och har åtagit sig att reformera sina policyer och strukturer.

Vid ett tal till IHOPKC-kyrkan på söndagen berättade talespersonen Eric Volz för församlingen att kyrkans granskning av tidigare rapporter om oegentligheter visade att ”några” fall sannolikt hade ”hanterats fel” och att de flesta inträffade ”under ledning av personer som inte längre är här”.

Meddelandet följer efter de nyligen avgångna IHOPKC-ledarna Stuart Greaves och David Sliker. Enligt The Roys Report har IHOPKC-ledarna uttalat att hänvisningen till tidigare ledare som hanterade rapporter felaktigt inte gällde Greaves eller Sliker.

Rörelsens grundare, Mike Bickle, anklagades förra året för sexuella oegentligheter av en grupp före detta IHOP-ledare. Bickle har sedan dess erkänt vissa ”moraliska misslyckanden” men förnekade mer allvarliga sexuella anklagelser.

I december meddelade IHOPKC att man hade avslutat alla band med Bickle efter att man genomfört en oberoende utredning och funnit anklagelserna om sexuella oegentligheter vara sanna.

På söndagen meddelade Volz att Lathrop Group planerade att ”oberoende och direkt” offentliggöra resultatet av sin rapport och att IHOPKC hade lovat att ”införa alla nödvändiga policyändringar, rutiner och kulturella förändringar för att säkerställa att IHOPKC inte fortsätter att vandra denna svåra väg”.

Volz uppmanade också påstådda offer att bidra till utredningen för att säkerställa att sanningen avslöjas.