KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

IHOPKC uppdatering: Vissa offer ’felaktigt identifierade’ enligt uttalande

En grupp "Jane Does" hävdar att de felaktigt har identifierats som offer i internationella bönehuset i Kansas City (IHOPKC) misskötselsutredning.

En grupp kvinnor med aliaset ”Jane Does” hävdar att de felaktigt har blivit identifierade som offer i den pågående utredningen av missförhållanden vid International House of Prayer Kansas City (IHOPKC). I en appell och protest som publicerades förra veckan påstår gruppen att ett antal kvinnor som listades som ”offer” i anklagelserna mot IHOPKC ”ofrivilligt fick den etiketten” och att deras berättelser ”konstruerades av andra och tvingades på våra liv” av en förespråkargrupp.

Worship-ledaren Misty Edwards, som tidigare har sagt att hon inte är ett offer för IHOPKC:s grundare Mike Bickle, publicerade följande på X i torsdags: ”Denna ’Appell och Protest’ är ett samarbete med ’Jane Does’ som har felaktigt identifierats av ’förespråkarna’ och vissa av de personer som är förknippade med dem.”

Gruppen bestående av minst fem ”Jane Does” hävdar att deras namn lades till på listan över offer utan deras tillstånd, vilket har orsakat ”smärta, förödmjukelse och trauma”.

”Vi har trakasserats, blivit hemlighetsfullt inspelade, haft kontakt med våra familjemedlemmar, fått ut våra telefonnummer och blivit mobbade och pressade att ’erkänna’ att vi är offer. När vi har vägrat sådana osanningar har vi blivit gasljusade, blivit tillsagda att de här personerna vet bättre än vi själva vilka våra livshistorier är, och de har lagt fram de narrativ de har skapat om våra liv i medieartiklar och inlägg i sociala medier, eller hotat att göra det offentligt”, hävdar gruppen.

Gruppen argumenterar för att ”förespråkarna” har vägrat att bli formellt utredda samtidigt som de ”mobbar och misshandlar” dem, vilket tvingar dem att ”mot sin vilja” delta i anklagelserna mot IHOPKC och grundaren Mike Bickle, som förra året anklagades för sexuella övergrepp av en grupp tidigare IHOP-ledare. Bickle har sedan dess erkänt vissa ospecificerade ”moraliska misslyckanden”, men har starkt förnekat de ”mera intensiva” sexuella anklagelserna.

I december 2023 meddelade IHOPKC att de ”formellt och permanent” har brutit kontakten med Bickle och att de har bekräftat ”en nivå av olämpligt beteende” hos sin grundarpastor som krävde detta beslut. En oberoende utredning av anklagelserna vid IHOPKC pågår fortfarande.

Efter tre tidigare rundor av utredningar vädjar ”Jane Does”-gruppen till förespråkarna att sluta ”trakassera, mobba och skamfördela” samt att inte genomföra en ytterligare runda för att förhindra ytterligare ”smutskastning” av deras namn.

I sitt svar på uttalandet sa IHOPKC att de avstår från att kommentera påståendena, men noterade vikten av att denna grupp kvinnor ”ges samma rätt till respekt och skydd för sin integritet som de Jane Does som representeras av Advokatgruppen och tillhörande representanter”.

Kyrkan skrev följande på sociala medier: ”Att förminska eller trakassera NÅGON överlevare, påståddt offer, felaktigt märkt offer eller Jane Doe är fel och strider mot det trauma-informerade tillvägagångssättet som främjar en trygg miljö för övergreppsdrabbade att bli hörda och inte utsattes för ytterligare skada. Ingen ärlig trauma-informerad förespråkare eller praktiker skulle motsätta sig detta.”

IHOPKC tillade: ”Gårdagens uttalande ändrar inte IHOPKCs engagemang att ta reda på sanningen om alla anklagelser om övergrepp eller missförhållanden. Tack för de fortsatta böneväderna.”