KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Inför primärvalen, Israel ett primärt ämne för evangelikaler

Evangelikala har oförtrutet stöttat Israel genom åren - och enligt mediaintervjuer håller de nu sina kandidater till samma standard.

Evangeliska väljare säger att när det kommer till att rösta, är en kandidats stöd för Israel en av de viktigaste frågorna, tillsammans med liv och äktenskap. Detta enligt flera intervjuer gjorda av The Washington Post. Doktor Robert Jeffress, högste pastor på Första Baptist-Kyrkan i Dallas, säger att denna fråga får ännu större betydelse för kandidaterna när primärvalen börjar om några månader.

”Evangelikaler har haft en lång relation med att stödja Israel, och jag tror att det är en viktig fråga för dem när de funderar över för vem de ska rösta”, säger den södra baptistpastorn. ”Jag tror att det faktum att Israel är i fokus för nyheterna just nu kanske har fått oro för Israel att öka en aning.”

Enligt Jeffress är beviset för många evangelikaler Psalm 122:6, där psalmisten uppmanar läsaren att ”be för Jerusalems frid”. Och de flesta tror att Israel fortfarande är Guds utvalda folk, tillägger pastorn.

Men den främsta anledningen till att de flesta evangelikaler stödjer den judiska staten verkar vara eftersom Israel spelar en stor roll i biblisk profetia. Många tror att de händelser som pågår i Mellanöstern just nu kan vara en förberedelse för Kristi återkomst.

Jeffress säger att det är omöjligt att veta säkert om det är så, men hävdar att tecknen finns där. ”Jag tror att det finns en tydlig parallell mellan det vi ser nu och det som bibeln säger kommer att hända i de sista dagarna”, delar han med sig.

Och pastorn föreslår att kriget i Israel får evangelikaler att betrakta skriftlig profetia med nya ögon – och om det här kriget inte leder till uppryckandet, vedermödan och de övriga händelser som beskrivs i bibeln, så ger det definitivt en vägledning.

”Människor har undrat i åratal när de läser Uppenbarelseboken: Varför skulle världskrafterna samlas i Israel, en nation inte större än New Jersey? Tja, jag tror att vi kan se hur en regional konflikt snabbt kan eskalera till ett världskrig”, avslutar han.

Jeffress är planerad att påbörja en ny predikoserie den 5 november med titeln ”Lever vi i de sista dagarna?”