KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

International House of Prayer-grundaren konfronteras med anklagelser om sexuella övergrepp

Mike Bickle, grundare till 24/7-bönecentrumet, känt som International House of Prayer i Kansas City, Kansas, står inför flera anklagelser om sexuella övergrepp, vilka kyrkoledarna säger har pågått i flera årtionden.

Mike Bickle, grundare av 24/7-bergtagningscentret, känt som International House of Prayer i Kansas City, Kansas, står inför flera anklagelser om sexuellt missförhållande, vilket kyrkoledarna säger sträcker sig över flera decennier.
Hans kyrka har varit värd för kontinuerligt böner och tillbedjan i cirka 15 år, och en livestream av dess lovsångsmusik tittas på av miljontals människor runt om i världen. Bickle ledde också en grupp som kallades Kansas City Profeter, som genomförde internationella missionsresor och introducerade många kristna, inklusive i Storbritannien, till profetiska ord och bilder i början av 1990-talet.
Ett uttalande, skrivet av tre tidigare medlemmar i Kansas City IHOP som är involverade i disciplinärprocessen mot honom, lyder: ”För några dagar sedan informerade vi ledningsteamet för International House of Prayer i Kansas City (IHOPKC) om allvarliga anklagelser som sträcker sig över flera decennier som rör dess grundare, Mike Bickle. Utan att gå in på detaljer för att skydda offrens identitet har vi funnit att dessa anklagelser om sexuella övergrepp av Mike Bickle är trovärdiga och långvariga. Trovärdigheten hos dessa anklagelser grundas inte på en enda upplevelse eller en enda offret, utan på de samlade och bekräftande vittnesmålen från flera offer…”
Det fortsätter: ”När dessa anklagelser fördes till vår uppmärksamhet blev vi chockade. Vi kunde aldrig föreställa oss att olämpligt beteende gentemot kvinnor skulle vara något vi någonsin skulle behöva vara oroliga för. Anklagelserna verkade inte passa in på mannen vi trodde att vi kände, men de var så allvarliga att vi inte kunde ignorera dem.”
Utan att specificera anklagelsernas natur, beskriver uttalandet att de var ”sexuella i naturen” och involverade händelser där ”äktenskapsed var inte hedrad”. Det fortsätter med att antyda att, enligt deras åsikt, använde Mike Bickle sin ställning som andlig auktoritet över offren för att manipulera dem.
Uttalandet uppmanar medlemmarna i IHOP-gemenskapen att undvika spekulationer om att namnge dem som har trättpsig, men säger att de är kvinnor som alltid har ansetts vara trovärdiga, pålitliga och modiga. Meddelandet konstaterar också att de inte har funnit någon alternativt motiv bakom rapporterna.
”Ingen av dessa offer hade för avsikt att straffa Mike Bickle och de hade inget att vinna genom att dela sina erfarenheter förutom att söka sanning, ånger, nåd och barmhärtighet.”
Exekutiva ledare Isaac Bennett, David Sliker och Stuart Graves adresserade gemenskapen vid Forerunner Church efter nyheten bröt. De försäkrade de närvarande att det fanns system på plats på IHOP för att betjäna dem som påverkades eller sprider trauma och erbjuda pastoralt stöd. De sa att frågor var tillåtna och välkomna, men att vissa kanske inte besvarades förrän vid rätt tillfälle. De sa att de inte skulle kommentera anklagelsernas natur och att medan ”omtänksamma, eftertänksamma, långsamma svar kan kännas som hemligheter,” ville de bara kommentera det ”vid rätt tidpunkt med rätt information” eftersom ”anklagelserna kan springa snabbare än klarhet.”
Detta fick tidigare IHOPKC-ledare, Dean Briggs, att reagera starkt. Han avgick från ledningsteamet förra månaden. Efter att ha lyssnat på tillkännagivandet reste han sig och skrek: ”Jag anser inte att detta är en godtagbar nivå av transparens.” Sedan använde han ett obsceniteter för att antyda att ledarnas kommentarer var välmenande ”skräp”. Detta fångades på video och möttes med ett utrop av ”Jag instämmer” av en annan person i publiken.
Briggs fortsatte med sin invändning och sa: ”Det finns mer att dela… och jag anser att ni behöver ta itu med detta på ett annat sätt med rätt grad av transparens annars kommer detta inte att vara en pålitlig process.” Vittnen säger att Briggs sedan lämnade sammankomsten.
Mike Bickle förnekar anklagelserna. Det sägs att han predikade om falska anklagelser bara förra veckan.