KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Jag är beredd att dö för rättvisa”: Rubiales mamma låser in sig i kyrkan och går i hungerstrejk

Angeles Bejar, mor till avstängda spanska fotbollschefen Luis Rubiales, har uttryckt till en spansk TV-kanal att hon är beredd att "dö för rättvisa".

Angeles Bejar, mamman till avstängda spanska fotbollschefen Luis Rubiales, har uttryckt för en spansk TV-kanal att hon är beredd att ”dö för rättvisa”. Hennes son är för närvarande under granskning för att ha kysst Spaniens anfallare Jenni Hermoso på läpparna under VM-finalen.

Rubiales handlingar har väckt global indignation med anklagelser riktade mot honom för att både ha överskridit Hermosos gränser och avleda uppmärksamheten från Spaniens seger. Han förnekar kategoriskt allt felaktigt beteende, medan Hermoso hävdar att kyssen inte var ömsesidig.

Rubiales gjorde det klart att han inte skulle avgå på fredagen, men mötte sedan avstängning från världsfotbollens styrande organ, FIFA, på lördagen.

Nu har Rubiales mamma, 77 år gammal, tagit sin tillflykt inom sin lokala församling, Divina Pastora i Motril, staden där Rubiales växte upp.

”Jag kommer att stanna här så länge min kropp klarar av det”, meddelade Bejar till Telecinco TV via WhatsApp. ”Jag är beredd att dö för rättvisa eftersom min son är en anständig person och det är inte rättvist vad de gör.”

”Jag vill bara att hon [Jenni Hermoso] ska berätta sanningen och hålla fast vid den version hon hade när allt detta började”, uttryckte Bejar. ”Det finns ingen sexuell övergrepp eftersom det finns samtycke från båda parter, som visas i bilderna. Varför är de grymma mot honom? Vad ligger bakom hela denna historia? Han är oförmögen att skada någon. Jag tror mycket på Gud och jag ber om sanningen.”

Rubiales kusin Vanessa Ruiz, som fungerar som familjens talesperson i Motril, förmedlade: ”Vi lider mycket för honom. Han har blivit dömd innan tiden är mogen. De (media) slutar inte trakassera oss. Vi var tvungna att lämna vårt hus. Vi vill att de ska lämna oss ifred och att Jenni berättar sanningen. Det är inte rättvist.”

Lokala medierapporter säger att Bejar gick in i kyrkan när den var stängd, precis när städpersonalen besökte kyrkan för underhåll. Hon såg sin chans eftersom prästen var på semester.

Det förstås att hon bara dricker vätskor och det är oklart hur länge hon kommer att fortsätta hungerstrejken.

Rubiales förstås vara i ”ständig kommunikation” med Bejar, även om det är oklart om han fortfarande är på semester i staden.

Det är planerad en mässa i kyrkan ikväll, men det är oklart om poliseskorterna kommer att återvända till kyrkan för att försöka övertala Bejar att avsluta sin protest.

Även om det sägs att prästen har avbrutit sin semester har han undvikit att lämna några uttalanden.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd