KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Jag är inte jätte, jätte kristen, men jag går i kyrkan” säger Carey Mulligan

2 min lästid
Skådespelerskan Carey Mulligan, Oscar-nominerad, säger att hon är "mycket lycklig" över att vara kristen och gå i kyrkan.

Oscar-nominerade skådespelerskan Carey Mulligan säger att hon är ”mycket lycklig” över att hon är en kristen som går till kyrkan. I en intervju med The Times, den vanligtvis privata stjärnan från filmer som Maestro, för vilken hon är nominerad som Bästa Skådespelerska, Far from the Madding Crowd och The Dig, säger hon att även om hon inte skulle beskriva sig själv som en ”super-super-kristen”, så går hon fortfarande till kyrkan eftersom hon har uppfostrats som kristen.

Den 38-åriga skådespelerskan sa också att hon träffade sin man, sångaren och låtskrivaren Marcus Mumford från Mumford and Sons, på ett kristet sommarläger när de båda var 12 år gamla. De återuppväckte sin vänskap 15 år senare och gifte sig 2012 i en ceremoni som ledde av Mumfords föräldrar, John och Eleanor, som var ledare inom Vineyard-kyrkan i Storbritannien och Irland i över 20 år.

Sedan dess har Mumford talat om sin kristna tro i en artikel för Vineyard-kyrkans webbplats: ”Jag växte upp i ett kristet hem. Min far blev kristen när han studerade vid Cambridge på 1920-talet. Både mina föräldrar älskade Herren och tjänade i en lokal kyrka. Det var där jag växte upp. Vi gick dit varje söndag som familj och bad tillsammans, läste Bibeln tillsammans, och det var helt naturligt. Det föll mig aldrig in att göra något annat. Det var inte en plikt; det var en underbar arv.”

Mulligan och Mumford har nu tre barn tillsammans. I sin senaste intervju berättade Mulligan, som har varit nominerad till en Oscar tre gånger, för The Times:

”Jag skulle inte säga att jag är super-super-kristen. Men jag har definitivt vuxit upp med att gå till kyrkan och jag går fortfarande dit, men det är inte som att det är ett stort ämne. Jag är väldigt glad över att säga att jag är kristen och går till kyrkan.”

Förutom sin nominering för Maestro, har Mulligan också fått nomineringar från Academy of Motion Picture Arts and Sciences för Bästa Skådespelerska för sina rollprestationer i An Education 2009 och Promising Young Woman 2020.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.