KRISTNA NYHETSBYRÅN

”Jag bär inget agg mot er” – Kristen sjuksköterska kidnappad i Haiti sänder förlåtelsemeddelande till kidnapparna.

Lästid: 3 minuter
En amerikansk sjuksköterska, som tillbringade veckor i fångenskap efter att ha blivit kidnappad av gangster i Haiti, har förmedlat till sina kidnappare att hon inte bär något agg mot dem.

En amerikansk sjuksköterska, som tillbringade veckor som fånge efter att ha blivit kidnappad av gangsters i Haiti, har meddelat sina kidnappare att hon ”inte bär något agg” mot dem.

I en video som publicerades på YouTube berättade Alix Dorsainvil för sina kidnappare att hon förlåter dem och uppmanade dem att ägna sina liv åt Kristus.

På det inhemska haitiska språket kreyòl sa hon: ”För gangstrarna har jag ett meddelande till er. Jag vill att ni ska veta att allt jag sa under min fångenskap var uppriktigt. Det var inte manipulerande ord från någon desperat att fly, utan helt enkelt sanningen, särskilt när jag sa att min klinik alltid är öppen för er eller någon i behov, när ni är sjuka eller skadade, utan några problem”, sa Dorsainvil och riktade sig till gruppen beväpnade män som kidnappade henne och höll henne fången i två veckor.

”Jag förstår nu varför det inte verkar vara möjligt för er. Men om det var upp till mig skulle jag vårda er utan fördomar och ta emot er med öppna armar. Jag vill att ni ska veta att jag inte bär något agg mot er i mitt hjärta”, fortsatte hon.

”Det betyder inte att jag håller med er om vad ni gör, särskilt vad ni gör mot era egna haitiska bröder och systrar, för även om lösensumman betalas och offren friges lämnar denna särskilda händelse ett ärr i deras hjärta. Det kommer aldrig att försvinna.”

Enligt Associated Press blev Dorsainvil och hennes dotter kidnappade den 27 juli medan sjuksköterskan var i tjänst på en klinik nära Port-au-Prince. De frigavs båda den 8 augusti utan bekräftelse på om en lösensumma betalades.

Dorsainvil fortsatte sitt meddelande till sina kidnappare: ”Jag förstår att ni alla söker lycka, tillfredsställelse, pengar, makt och status för att fylla tomrummet i era hjärtan; som en hålighet i era hjärtan, ett tomt utrymme inom era hjärtan, och ni söker alla dessa saker som ett sätt att försöka fylla det hålet, det tomma utrymmet. Men jag vill att ni ska veta att dessa saker aldrig kommer att tillfredsställa er på riktigt,” sa Dorsainvil.

”De kommer aldrig att fylla tomrummet i era hjärtan. Det enda sättet för detta hål att fyllas är med Jesus Kristus kärlek. Jesus är alltid villig att förlåta er, oavsett vad ni har gjort. Allt ni behöver göra är att acceptera den kärleken.”

”Det är mitt budskap till er. Jag älskar er i Kristus och en dag hoppas jag kunna krama er i himlen.”

Hon avslutade sin video med ett meddelande till det haitiska folket: ”Trots vad som har hänt mig har min kärlek till er alla, min kärlek till Haiti, inte förändrats eller försvunnit. Jag kanske behöver tid att be och söka Guds vägledning eftersom jag inte kan ta ett enda steg utanför Guds vilja,” sa Dorsainvil.

”Om det var helt upp till mig skulle jag arbeta på kliniken idag. Men jag vet att jag har genomgått mycket trauma, emotionellt trauma, och jag behöver ta tid för att läka. Men jag skulle vilja komma tillbaka, vara där för er och stötta er i Kristus. Tack så mycket,” tillade hon.

”Ha en bra dag. Håll ut. Jag vet att Haiti är mycket svårt i dessa tider. Jag vet. Men Gud hör er. Ge inte upp tron. Okej? Adjö.”

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.