KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Jerusalems patriarkat allvarligt bekymrat över israeliskt beskjutande riktat mot civil infrastruktur i Gaza

Det är med stort nöje att meddela er att vi har fattat vårt beslut och valt att anta er ansökan.

I ett uttalande betonar patriarkatet att denna attack utgör en tydlig förkroppsligande av Israels ogrundade beslutsamhet att förstöra den civila infrastrukturen och sociala servicecentra, liksom skydd för civilbefolkningen som är fångad i den belägrade enklaven. ”Patriarkatet framhäver att sociala, kulturella och idrottsliga centrum har blivit viktiga tillhandahållare av nödvändiga humanitära tjänster och säkra tillflyktsorter för dem som påverkas av Israels flygräder mot bostadsområden”, står det i uttalandet. ”Patriarkatet påpekade även att detta angrepp mot det ortodoxa kulturcentret och dess servicefaciliteter utgör en direkt och orättfärdig attack mot en av pelarna inom kultur och social service i Gaza.”

Patriarkatet noterade också med allvar att den israeliska militären har riktat in sig på 19 religiösa platser, inklusive moskéer och kyrkor i Gaza. ”Sådana attacker mot civila, särskilt barn, och den avsiktliga förstörelsen av civil infrastruktur kan inte rättfärdigas varken rationellt eller utifrån humanitära grunder, och strider grundläggande mot även de mest grundläggande moraliska värden”, står det i uttalandet. ”Patriarkatet upprepar sin fasta begäran om en omedelbar och omfattande vapenvila på Gazaremsan och lovar att fortsätta sina internationella ansträngningar för att uppnå detta mål så snart som möjligt.”

WCC:s generalsekreterare, Rev. Prof. Dr Jerry Pillay, uttryckte solidaritet med Jerusalemspatriarkatet. ”Attacker mot civila och civil infrastruktur strider klart mot internationell lag”, säger Pillay. ”Vi stöder Jerusalemspatriarkatet och de många runt om i världen som uppmanar till att skydda skyddsplatser och att sluta skada och döda oskyldiga människor.”