KRISTNA NYHETSBYRÅN

John MacArthur: Lögner under pandemin dödade allmänhetens förtroende för regeringen.

Lästid: 4 minuter
COVID-19:s ankomst resulterade i dödsfall och allvarliga sjukdomar, men det ledde till något annat som kanske fångade människor på sängen när stormmolnen samlades i början av 2020: förlusten av förtroende, enligt författaren och pastorn John MacArthur.

Från Amerikas början har dess medborgare ifrågasatt regeringsledare. Det var en tyrannisk regering hon bröt sig loss från. Men det har funnits en annan nivå av förtroende för medicinsk personal som individer vill tro jobbade i bästa intresse för folkhälsan.

Det var en sak, kanske en tidäradärarad ära till och med, att vara misstänksam mot politiker. Att vara vaksam mot läkare var annorlunda. Det kändes inte rätt.

”Vi hade fortfarande något förtroende för människor, och om det var några killar och tjejer som vi tenderade att lita på var det människor inom den medicinska världen. Om du var en läkare, [eller] du var inom CDC eller Världshälsoorganisationen, fanns det en antagelse att de är sanningssägare. De kommer att berätta sanningen för oss,” sa MacArthur, märkt pastor för Grace Community Church i Los Angeles, på American Family Radioonsdag.

Pastor John MacArthurs kamp med statliga och lokala regeringsledare för att hålla Grace Church öppen under COVID-19-låsningar är en del av ”The Essential Church,” en långfilmsdokumentär som spårar historien om kyrkans regeringss-relationer både forntida och moderna.

Filmen produceras av Grace Productions, en organisation inom Grace Community Church. Den visas på biografer den 28 juli. (Se trailer nedan)

Grace Church blev kontroversens mittpunkt under pandemin när den nekade Kaliforniens låsorder och fortsatte med gudstjänster med fysisk närvaro. När MacArthur insåg att han inte kunde lita på vad han hörde från ledare inom regering och medicin, letade han efter svar på annat håll.

Hans starka ståndpunkt var att bekräfta Kristus – inte regeringen – som kyrkans yttersta myndighet. Det var en ståndpunkt som var omöjlig att förhandla om, men han förstod allvaret i viruset och att hans ledarskap kunde påverka hälsan hos Grace-medlemmarna.

Till slut fick Grace 800 000 dollar i avveckling för en rättegång som de hade anlagt mot Los Angeles County och delstaten Kalifornien.

Inga masker bland protestanterna

Graces försvar byggdes kring den ojämna tillämpningen av folkhälsobestämmelser under höjdpunkten av pandemin.

”De har bevittnat hur de oöverstigliga restriktionerna som offentliga tjänstemän införde på dem för att påstått bekämpa COVID-19-pandemin helt enkelt inte gällde vissa förmånsgrupper,” heter det i stämningen. ”När många gick ut på gatorna för att engagera sig i politiska protester mot rasism och polisbrutalitet vägrade dessa demonstranter att följa pandemirestriktionerna,” säger stämningen.

Det var en David-mot-Goliath-liknande seger, en som Graces advokater inte förutspådde när fallet utvecklades.

”[Våra advokater] trodde att vi hade en 1% chans att vinna fallet – 1%, och de kämpade för oss. Jag menar att de fortsatte att komma tillbaka till mig och ärligt talat säga, ’Nå, skulle du gå med på det här? Skulle du tillåta detta? Skulle du göra masker? Skulle du göra distansering? Skulle du bara göra något som vi kan ge till staden?’ Jag sa, ’Nej, för det är inte frågan,'” sa MacArthur till programledaren Jenna Ellis, som också var en del av Graces juridiska team.

För MacArthur handlade segern aldrig om pengarna. Det handlade om att stå fast vid sina övertygelser.

”Framtiden förändras – saker kommer, saker går. Jag vet inte exakt vad regeringen kan eller inte kan göra i framtiden mot kyrkan, men det spelar egentligen ingen roll om mina övertygelser är bibliska,” förklarade han.

”Och det är det som ankrade mig. Det spelade ingen roll om de sa, ’Vi kommer att ta bort er parkeringsplats, eller vi kommer att tvinga er att stänga ner, eller vi kommer att få er att bära masker, eller vi kommer att göra detta, eller vi kommer att sätta er i fängelse, eller vi kommer att bötfälla er.’ Det spelade ingen roll. Det enda som betydde för mig var, på vilken biblisk grund tar jag en ståndpunkt?” sa MacArthur.

Vem kan man tro på?

I början av pandemin var problemet att identifiera källor för den kritiska information som behövdes för att kartlägga en väg. Pastorn hade att göra med säkerheten för sitt folk, men han kände att han inte längre kunde lita på dagliga presskonferenser från Vita huset eller medicinska experter som dök upp på CNN eller Fox News.

Till slut vann personliga relationer över, och MacArthur satte det förtroendet i en nära vän, ”en mycket, mycket vältränad och långvarig person inom den medicinska världen som visste var den verkliga historien fanns. Han matade mig med legitim data, och sedan började det dyka upp på mer offentliga sätt.

”Jag fick detta matat till mig från en mycket nära vän som sa, ’De talar inte sanning. Det här är inte verkligheten.’ Jag blev varnad för det, och sedan blev det tydligt att han gav mig saker som började dyka upp. Det var då övergången började,” sa MacArthur.

Dr. Anthony Fauci, regeringens talesperson, främjade vaccinet, maskbärandet och social distansering, och varnade för att familjer träffades under helgerna. När amerikanerna försökte identifiera virusets orsak ned