KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Jorden runt: Ministerium fortsätter trots Ryssland-Ukraina-kriget, hundratals kristna tillber i Uganda och fler snabba uppdateringar

Vi vill meddela er om att vi har tagit emot er ansökan och kommer att gå igenom den noggrant.

Varje månad sammanställer vi ”Jorden Runt” där vi presenterar nyheter, länkar och citat från ”Churches of Christ” över hela världen. Har du en idé till den här spalten? Skicka ett mejl till Erik Tryggestad på [email protected]

Den utvalda bilden (ovan): I en kort paus under en lång arbetsdag på en gård sitter Joseph Kazidi i skuggan under ett presenningstak. Han sträcker ut sitt vänstra ben för att avlasta sin höft som en gång skadades av en kula. Han blev beskjuten tre gånger när han jobbade som säkerhetsvakt när han var yngre. Trots sina rörelseproblem, går Kazidi ofta längre och arbetar mer än många andra som är yngre än honom.

Kazidi är kommunikationsdirektör för ”The Manna Project,” som utbildar män att predika, arbeta inom jordbruk och vara självförsörjande inom sin tjänst. Detta välgörenhetsarbete, som stöds av ”Churches of Christ,” sponsrar ett resurscenter i Nepal, Rwenzoriskolan för predikan i Uganda och Talawandaskolan för predikan i Tanzania. Kazidi predikar i en Maasai-landsbygd och han är också ansvarig för Talawandaskolans 22 hektar stora gård, som inkluderar mark som donerats av hans familj.

”Även vid 67 års ålder är han fortfarande stark i sin tjänst för Herren,” säger Robinson.

I Vitryssland, som gränsar både Ukraina och Ryssland, pågår en missionsverksamhet associerad med ”Churches of Christ” trots konflikten mellan de båda nationerna. Sex studenter tar klasser i Minsk och förväntas ta examen i maj 2024. En minister i Minsk ger onlinekurser i Bibelstudier och engelska. Organisationen ”21st Century Global Missions” i Fulton, Mississippi, stöder detta arbete.

”Vi berömmer skolan i Vitryssland för deras trofasthet gentemot Herren och för att vara en styrka för bröderna och systrarna trots kriget i Ukraina. De är ett ljus i mörkret i den delen av världen,” säger arbetarna med den Mississippibaserade organisationen.

I Frankrike ägde en familjeträff rum med temat ”Gud Svarar” på Centre Bonnefoi, en kyrkägd lägerplats tre timmar norr om Marseille. Över 120 medlemmar från ”Churches of Christ” i Frankrike och Schweiz deltog. Enligt ett nyhetsbrev från missionärerna Arlin och Pam Hendrix från Lyon var de smågruppsdiskussioner som hölls under evenemanget särskilt rika. Deltagarna delade sina erfarenheter av när Gud besvarade deras böner eller gav svar som skilde sig från vad de bad om.

I Uganda anordnades ”Churches of Christ National Conference” i Mbarara och över 200 troende från hela landet deltog. Temat för konferensen var ”Att vara i Jesus Kristus och i Hans tjänst.” Enligt minister Isaac Sanyu var konferensen full med lärorika predikningar och funktioner.

I Zambia har de mest framgångsrika missionärerna visat sig vara zambier, vilket kanske inte är så förvånande. Barry och Diniwe Phiri är pensionärer och Barry Phiri arbetade tidigare på USA:s ambassad i Zambia innan han blev lärare på ”NewLife Behavior International,” ett välgörenhetsarbete som stöds av ”Churches of Christ.” Under det senaste året har Phiri, hans fru och deras missionsgrupp lärt ut om Jesus till 242 000 personer. Detta har lett till 357 dop och tre nya församlingar. De har även utbildat människor i Kenya, Tanzania och Malawi. Diniwe Phiri undervisar kvinnor, inklusive kvinnliga fångar, och tränar dem i färdigheter för att kunna försörja sig själva. Paret odlar mat för sin församling och de behövande. ”NewLife Behavior International” har även skänkt fyra symaskiner för att stötta det yrkesmässiga utbildningsprogrammet.

Dessa exempel på arbete och trofasthet hos ”Churches of Christ” runt om i världen visar på den starka och livsomvälvande inverkan som dessa kyrkor har på samhällen och människors liv.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd