KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Julshow på Texas kyrka väcker kritik, men ses av miljontals

En kyrka i Texas har framkallat en motreaktion i sociala medier för att hålla en påkostad julfestgudstjänst med nästan 1 000 artister, inklusive flygande änglar och riktiga får och kameler.

En kyrka i Texas har väckt starka reaktioner på sociala medier för att ha hållit en extravagant julgudstjänst med nästan 1000 artister, inklusive flygande änglar och riktiga får och kameler. En video från evenemanget på Prestonwood Baptist Church i Dallas har visats mer än tio miljoner gånger på TikTok och har kritiserats för sin överflödighet. Videon visade artister som dansade till musik från The Greatest Showman och Michael Jacksons Thriller.

En av tittarna skrev: ”Inget av detta förhärligar Gud på något sätt. Rent skräp.”

Men kyrkan lät sig inte nedslås av kritiken och gav ut en uttalande där den förklarade att evenemanget var biljettbaserat och inte en vanlig gudstjänst. Det sade till San Antonio Express-News:

”Prestonwood Baptist Church är inte rädd att sätta in alla resurser för att fira Jesus Kristus födelse under julsäsongen.

”Vi på Prestonwood tror att Jesus förtjänar det allra bästa, speciellt under julen. Det är beklagligt att den årliga amerikanska traditionen med kyrkans julspektakel nu får kritik. Vi ber att också de får uppleva julens glädje och vår Frälsares kärlek.”

Kyrkan har nästan 50 000 medlemmar fördelade på tre campus i södra USA.