KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Justin Welby återvänder till Ukraina, erbjuder solidaritet och böner mitt i pågående konflikt

Ärkebiskopen av Canterbury och ledaren för den anglikanska gemenskapen, Justin Welby, har anlänt till Ukraina för ett fem dagars besök.

Ärkebiskopen av Canterbury och ledaren för anglikanska kommunionen, Justin Welby, har anlänt till Ukraina för ett femdagarsbesök. Detta markerar hans andra resa till den krigshärjade nationen sedan den ryska invasionen började i februari 2022.

Han säger att hans senaste besök i Ukraina i december 2022 stannade hos honom och han kände en ”djup kallelse att återvända”.

Med landet som närmar sig den andra årsdagen av konflikten har ärkebiskopens besök en enorm betydelse och erbjuder ett kraftfullt budskap om solidaritet och stöd till det ukrainska folket och kyrkorna.

I ett meddelande som publicerades på sin sociala medieplattform skrev Welby: ”Jag har kommit hit för att stå med våra ukrainska systrar och bröder; att be med och för dem, att lära av dem och att tydligt och tydligt säga att i allt som pågår på andra platser kommer världen inte att glömma Ukraina.”

Hans besök inleddes med ett möte med församlingen i Christ Church, Kyiv, en liten anglikansk kyrka i huvudstaden. Under sitt besök fokuserade han på bön, lyssnande och att lära sig om krigets påverkan på individer och samhällen.

Ärkebiskopen Welby kommer också att delta i möten med kyrkoledare och representanter från olika humanitära organisationer, i syfte att förstå de aktuella behoven och stärka relationerna mellan anglikanska kommunionen och de ukrainska kyrkorna.

”Ärkebiskopens närvaro i Ukraina är en fyr av hopp och uppmuntran”, sa Biskop Andrew Rowe från Gibraltar i Europa och ordförande för den anglikanska alliansens arbetsgrupp för Ukraina. ”Hans besök påminner oss kraftfullt om att böner och stöd från den globala kristna gemenskapen fortsätter att vara med det ukrainska folket.”

Medan kriget fortsätter att kasta en skugga över Ukraina tjänar ärkebiskopens besök som ett vittnesbörd om anglikanska kommunionens orubbliga stöd och erbjuder en viktig plattform för att förstärka rösterna hos dem som drabbats av konflikten. Hans närvaro mitt i svårigheterna ger ett budskap om hopp och motståndskraft och påminner världen om den varaktiga styrkan i tron och vikten av att stå med dem som behöver hjälp.