KRISTNA NYHETSBYRÅN

Justin Welby fördömer ’fruktansvärda’ Hamas-attacker.

Lästid: 2 minuter
Ärkebiskopen av Canterbury har fördömt de "fullständigt avskyvärda" attackerna mot Israel från den militanta gruppen Hamas.

Ärkebiskopen av Canterbury har fördömt de ”fullständigt avskyvärda” attackerna mot Israel från den militanta gruppen Hamas.
I ett brev till brittiska judar, uttryckte biskopen Justin Welby sin ”djupaste solidaritet… vänskap och böner” efter attackerna som har lett till ytterligare våld i Israel och Gaza.
I ett brev till verkställande direktören för Board of Deputies of British Jews, skrev Welby om sin ”intensiva fasa och bestörtning” över eskalerande konflikten i Mellanöstern.

Han skrev: ”Jag är medveten om att du är i Israel för tillfället och tänkte att detta skulle vara ett lämpligt tillfälle att skriva och uttrycka min sympati och oro för brittiska judar, som jag vet att alla har vänner och familj som direkt påverkas av de senaste händelserna.

”Attackerna från Hamas är helt oacceptabla och att bevittna sådan våldsamhet, särskilt mot oskyldiga civila, barn och äldre, träffar hjärtat av allt som är gott och heligt.

”Jag vill framföra min djupaste solidaritet med er vid denna tidpunkt.”

Hans Majestät Kung Charles III har också fördömt det han kallar ”barbariska terrordåd i Israel” och säger att hans tankar och böner är med alla som hamnat i våldet.
Över tusen människor har dött på båda sidor av konflikten sedan helgens våld och Israels motattack i Gaza.
El har gått förlorat i det förseglade palestinska området efter att den enda kraftverket berövats bränsle. Flygattacker har förvandlat stadskvarter till ruiner.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och oppositionsledaren bildar en nödregim för att övervaka kampen mot Hamas-kämpar. Krigstida regeringen kommer att bestå av Netanyahu, Benny Gantz – en högt uppsatt oppositionsfigur och tidigare försvarsminister – och nuvarande försvarsminister Yoav Gallant.

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande