KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Justin Welby varnar för att ökade dödsoffer i Gaza hotar chanserna till fred

Ärkebiskopen av Canterbury har varnat för att ju fler offer det blir i Gaza, desto mindre chans finns det till fred, mitt under eskalerande kriget mellan Israel och Hamas.

Ärkebiskopen av Canterbury har varnat för att ju fler offer det blir i Gaza, desto mindre chans finns för fred, i mitten av den eskalerande kriget mellan Israel och Hamas. Talandes i överhuset på tisdagen ifrågasatte den ärkebiskop Justin Welby krigets mål och varnade för att ”hoppet om fred och försoning sätts inte bara efter en militär seger, utan också av hur den segern uppnås”. Med hänvisning till de 74 palestinier som mördades på Västbanken i lördags, konstaterade Welby att händelsen stärkte Hamas ställning och försvagade den palestinska myndigheten. ”Kan detta vara till fördel för en långsiktig fred?”, frågade han parlamentet.

”Ju fler och tyngre offer, desto mindre chans finns det för en förnyad fred, och Gaza har gått från våldsnivå till våldsnivå under de senaste 15 åren. Det målet för krigsföringen är inte rättvist”.

”Det finns ingen jämförelse mellan Israel och Hamas. Den senare är en terroristorganisation, den förra är en legitim stat, vars medborgare sedan 1945 har skrivit mycket av krigets lagar. De vet hur man gör detta”.

”Det oräkneliga antalet dödsfall den 7 oktober och att över 200 personer togs som gisslan har skapat en traumatisk situation i Israel som är svår att överdriva”.

Efter ett nyligen besök i Jerusalem uppmanade ärkebiskopen också att en tillfällig korridor av fristad skulle öppnas för att möjliggöra vård för dem med allvarliga medicinska behov och funktionshinder.

Över 1 400 personer dödades i de inledande attackerna mot Israel av Hamas, och över 200 personer hålls fortfarande som gisslan. Dödstalet har nu nått över 6 500 personer sedan Israels motanfall, enligt Gazas hälsoministerium som kontrolleras av Hamas. Enligt ministeriet har 756 palestinier, inklusive 344 barn, dödats i israeliska attacker under de senaste 24 timmarna. FN:s generalsekreterare har antytt att Israels bombningar av Gaza är oproportionerliga. Jerusalems diplomater har anklagat Antonio Guterres för att komma med ursäkter för terrorister. Downing Street hävdar att den israeliska regeringen har rätt att svara på Hamasmilisattacken, som inleddes för 18 dagar sedan. Det första brittiska flyget med hjälp till Gaza har lämnat landet med 21 ton humanitärt bistånd. Ärkebiskopen av Canterbury och ärkebiskopen i Jerusalem, ärkebiskop Hosam Naum, har lanserat en vädjan för att stödja den anglikanska verksamheten i Heliga landet.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd