KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kalifornisk polis uppmanar kyrkomedlemmar att vara försiktiga efter bedrägeri med tionde.

I Ventura County, Kalifornien har en man blivit arresterad för identitetsstöld efter att ha manipulerat kyrkobesökares tiondecheckar i Thousand Oaks, Kalifornien.

En man från Ventura County i Kalifornien har blivit arresterad för identitetsstöld efter att ha manipulerat tiopengar-checkar från kyrkobesökare i Thousand Oaks, Kalifornien. Utredningen inleddes i december 2023 när en lokal invånare rapporterade att deras tiopengar-check – en välgörenhetsdonation till deras kyrka – hade blivit stulen, förändrad och insatt på ett okänt bankkonto. Östra Countys utredningsenhet för bedrägeri och förfalskningar genomförde den omfattande utredningen i samarbete med Ventura County Sheriff’s Office patrulldeputerade och bankutredare.

De säger att flera andra offer vars personliga information hade komprometterats identifierades under utredningens gång. Även om det totala beloppet som stulits från offren inte har offentliggjorts bekräftade myndigheterna att offren inte alla tillhörde samma församling. Ytterligare detaljer om hur förövaren fått tillgång till tiopengar-checkarna förblir oklara.

Fyra offer har hittills identifierats – en 62-årig kvinna och tre män i åldrarna 32, 74 och 53. Misstänkta mannen sitter för närvarande häktad på flera punkter av identitetsstöld tillsammans med olika andra anklagelser. Hans borgen är satt till 100 000 dollar (ca 79000 pund).

Med tanke på detta incident har myndigheterna uppmanat allmänheten att vara vaksamma när de skickar personliga checkar och att regelbundet granska sina kontoutdrag för eventuell misstänkt aktivitet.