KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Känd författare av ’Uppleva Gud’ död

Svensk pastor med miljonförsäljare leder läsarna till att ha förtroende för Guds plan.

Henry Blackaby, författare till ”Experiencing God”, avled på lördagen. Han blev 88 år gammal.
Han ansågs vara en andlig statsman av många, och den tysta pastorn från Kanada hade en verksamhet som nådde från pastorer, missionärer och lekmän till VD:ar, amerikanska presidenter och världsledare.
Blackabys berömda sammanfattning om att känna till och göra Guds vilja – ”se efter var Gud arbetar och anslut dig till honom” – har väglett talrika människor, kyrkor och organisationer att delta i Guds arbete. Blackabys undervisning och inflytande sträckte sig över denominationsgränser såväl som kulturella och geografiska gränser.
”Vi är djupt sörjda över nyheten om Henry Blackabys bortgång,” sa Lifeway-presidenten och VD:n Ben Mandrell. ”Han var en stor Guds man och tjänare för Kristi kropp, från hans tid som lokal församlingspastor till hans tid som författare och bibellärare.
”Miljontals människor runt om i världen har påverkats av hans bibelstudium ”Experiencing God”. Han älskade sin Herre, sin familj och sin lokala kyrka. Lifeway sänder sina uppriktiga kondoleanser till Blackaby-familjen när de minns denna gudfruktiga mans liv och verksamhet.”
Blackaby var grundare och president emeritus för Blackaby Ministries International, en organisation som syftar till att hjälpa människor att uppleva Gud. Han var medförfattare till den moderna klassikern ”Experiencing God: Att känna till och göra Guds vilja”. Hans andra erkända verk inkluderar ”Spiritual Leadership”, ”Fresh Encounter” och ”A God Centered Church”.
”Endast evigheten kommer att avslöja omfattningen av Henrys inverkan på kyrkan. Jag känner inte till något publicerat material som har påverkat fler kyrkor på fler sätt än ”Experiencing God”,” sa Lifeways president emeritus Jimmy Draper.
Blackaby föddes den 15 april 1935 i British Columbia. Han överlevs av sin hustru Marilynn och deras fem barn och 14 barnbarn.