KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

’Känner du dig inte störd?’ Muslimsk ledare utmanar kristna att protestera mot israeliskt våld

Om Turkiet och Tyskland uppnår en humanitär eldupphör i konflikten kan regionen räddas från vad han kallade "ringen av eld", sade Turkiets president.

Turkiets president uppmanar västerländska kristna att utmana Israel angående dess pågående militära kampanj mot Hamas i Gaza. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa på fredagen att om Turkiet och Tyskland tillsammans uppnår en humanitär vapenvila i konflikten kan regionen räddas från vad han kallade ”eldringen”. Erdogan talade vid en gemensam presskonferens med tyska förbundskanslern Olaf Scholz i Berlin och sa att 13 000 palestinier, inklusive barn, kvinnor och äldre människor, har dödats hittills i kriget och att nästan hela Gaza har förstörts på grund av Israels attacker mot den belägrade enklaven.

”Har Israel kärnvapen för närvarande? Ja, men om du frågar Israel kommer de inte att erkänna det eftersom de är mycket bra på att använda lögner”, sa den turkiska ledaren. Erdogan sa att attacker mot barn och sjukhus inte har någon plats i den judiska heliga boken.

”Att skjuta mot sjukhus eller döda barn existerar inte i Torah, du kan inte göra det”, sa han. ”Dödade Israel tusentals palestinier? Ja, det gjorde de. Riktade Israel sjukhus, helgedomar och kyrkor? Ja, det gjorde de. Jag, som muslim, är störd av detta.” President Erdogan kritiserade västerländska kristna ledare för att inte fördöma attacker mot kyrkor.

”Känner du, som kristen, ingen oro över att kyrkor bombas? Varför intar ni inte ställning mot dessa handlingar?” sa han. ”Ska vi bara stå handfallna med våra händer bundna?” ”Ska vi inte protestera mot detta? Om vi förblir tysta, med våra händer, armar och tungor bundna, kan vi inte hållas ansvariga i historien för detta.” Erdogan betonade att Turkiet, till skillnad från Tyskland, som erkänner ett historiskt skuldförhållande till judarna för Förintelsen, aldrig har gjort dem orätt och inte är skyldiga dem något. Därför kan landet fritt uttrycka sina oro och kritik angående Israels överträdelser av mänskliga rättigheter.

”Vi är inte skyldiga Israel något. Men de som är skyldiga Israel kan inte tala fritt.” Det palestinska dödstalet från den pågående israeliska aggressionen i Gazaremsan har stigit till över 12 000, enligt Gazas regering. Offren inkluderar över 5 000 barn och 3 300 kvinnor, medan ytterligare 30 000 har skadats, enligt regeringens presskontor.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd