KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kardinal Vincent Nichols förfasar sig över ’hänsynslösa’ morden i Gazas katolska kyrkans område.

Kardinal Vincent Nichols, ordförande för den katolska biskopskonferensen i England och Wales, har uttryckt sin fasa över en attack från israeliska styrkor mot Holy Family Parish-anläggningen i Gaza City.

Kardinal Vincent Nichols, ordförande för den katolska biskopskonferensen i England och Wales, har uttryckt sin fasa över ett angrepp av israeliska styrkor på det heliga familjens församlingsområde i Gaza City. Två kristna kvinnor sköts till döds i attacken som ägde rum på lördagen. I ett uttalande sa kardinal Nichols: Jag är hjärtekrossad över informationen som lämnats av kardinal Pizzaballa, den latinske patriarken i Jerusalem, om mord inom kyrkoområdet för den katolska församlingen Heliga Familjen i Gaza City. Jag har omedelbart skickat ett meddelande till Hans Eminens och uttryckt min avsky för dessa händelser och försäkrat honom om kyrkans böner i England och Wales.

Jag har två gånger varmt välkomnats till denna församling av dess människor. De är en anmärkningsvärd gemenskap av tro och genuin tjänst för sina grannar. Tillsammans med de hängivna religiösa systrarna har de fortsatt att ge skydd och försörjning till många människor under dessa veckor av krig. De är ett folk som längtar efter fred.

Informationen som ges av kardinalen ger en bild av skenbart avsiktligt och hänsynslöst mord av IDF-soldater på oskyldiga civila: en äldre kvinna och hennes dotter på kyrkans område. Dessa mord måste upphöra. Det kan aldrig rättfärdigas.

Jag ber alla människor av tro och gott vilja att fortsätta be för en lösning på konflikten av alla parter. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sa på lördagen att militär press är nödvändig för att stödja gisslanförhandlingarna. Hamas, som håller nästan 129 gisslan i Gaza, har sagt att det inte kan bli några förhandlingar om gisslan förrän, som de uttrycker det, ”Israels aggression” mot deras folk upphör.