KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Katolsk biståndsprogram under attack – Biskopar och aktivister försvarar initiativet

Starkt stöd för CCHD under hemligt möte - framtiden för programmet och insamlingen fortfarande oviss.

För mer än 50 år har Catholic Campaign for Human Development delat ut bidrag över hela USA fokuserade på att stärka och skapa systemförändringar för låginkomstgemenskaper.
Med programmet under attack från konservativa katolska kritiker har vissa katolska biskopar och aktivister försvarat programmet.
Ärkebiskop Mitchell Rozanski i St. Louis berättade för Religion News Service via e-post att CCHD i hans ärkestift har en lång historia av att hjälpa till att finansiera lokala och nationella program som tar itu med de underliggande orsakerna till fattigdom.
”Detta är vad den katolska socialläran uppmanar oss att göra – att arbeta tillsammans för lika och rättvis behandling av alla våra bröder och systrar, med särskild omsorg om dem som lever i fattigdom”, skrev Rozanski.
Framtiden för programmet, som finansieras av en nationell insamling, var uppe för debatt under vårens möte i den amerikanska katolska biskopskonferensen som ägde rum i Louisville, Kentucky, från onsdag till fredag (12-14 juni).