KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Kontroversiell pastor skapar debatt med radikal predikan om nåden”

Före detta rådgivare till Canterbury tror att Hamas inte kommer att acceptera Israel ultimatum.

En tidigare Sekreterare för offentliga angelägenheter vid Canterbury har berättat för Premier att han tror att det är liten hopp om att Hamas kommer att acceptera Israels gisslan ultimatum, och tror att dess timing kommer att göra att Hamas är mer benägna att ”ideologiskt gräva ner sig.”.
Det är efter att en medlem av Israels krigskabinett föreslog en militär offensiv i Rafah kunde äga rum nästa månad om inte Hamas släpper sin återstående gisslan före Ramadan den 10 mars.
Irlands vice premiärminister säger att en markinvasion skulle vara ”helt katastrofal,” med 1,5 miljoner människor som för närvarande söker skydd i regionen.
Författare, präst och tidigare rådgivare till Canterbury George Pitcher tror att Israels planer inte representerar hopp om en lösning på konflikten.
Han berättade för Premier att timingen på deadline, vid Ramadan, skulle göra Hamas ännu mindre benägna att följa.
”Jag tror inte att det är en konstruktiv taktik att göra den här typen av hot. Och jag tror att på vilket sätt det görs, precis före den muslimska heliga fasta Ramadan, är ännu mer ett tecken på att det kommer att bli en ideologisk, doktrinär nedgrävning av Hamas.”.
”Så jag tror att det förvärrar och eskalerar konflikten, istället för att presentera oss med någon form av lösning, vilket skulle vara omedelbart och totalt eldupphör och kanske utsikten till en ordentlig förhandling med avseende på en fredsöverenskommelse, istället för att bara försöka lösa situationen genom hotet om en eskalering av våld, vilket jag tycker är en grotesk framtid.”.
Pitcher berättade också för Premier att FN och västerländska ledare har varit för långsamma att agera i konflikten.
”Jag tror att alla parter i Väst har varit långsamma att göra det, börja med den här positionen att Israel har rätt att försvara sig, vilket är ett uttalande av det skrämmande uppenbara men inte mycket hjälpsamt, egentligen.”.
”Och det har tagit lång tid för västerländska ledare att deklarera entydigt att nog är nog.”.
”Men om det görs stadigt genom Förenta nationerna och Israel, i form av Netanyahus regim, visar att det kommer att finnas konsekvenser, kan det finnas konsekvenser när det gäller dess position i världen om det fortsätter på detta okontrollerade sätt att nå sina mål, vilket dessa mål börjar se allt mer straffande ut snarare än syftar till en fredlig lösning, vilket uppenbarligen måste vara den ledande principen för en rättvis krig.”.
Att be för situationen, säger Pitcher, kan bara hjälpa till att föra freden.
”Det förändrar oss alltid, varje gång, att vara agenter för fred i världen. Så låt oss be nu att Gud, fridens Gud och fredens Furste, är närvarande i alla dessa politiska överväganden och befriar oss och dem och alla som lider så fruktansvärt från denna fruktansvärda prövningstid.”.