KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Kontroversiellt beslut: Lagändring om att förbjuda kvinnliga pastorer faller på avgörande två tredjedelars omröstning på SBC-möte”

Konservativa Southern Baptist Convention misslyckades med att förstärka förbudet mot kvinnliga pastorer vid omröstning.

I ett kontroversiellt beslut har Southern Baptist Convention röstat för en ”Law Amendment”, trots att det inte nådde kravet på en 66% majoritet. Beslutet innebär att en baptistförsamling endast anses vara i samarbete med konventionen om den enbart anställer män som pastorer eller äldste.

Beslutet, föreslaget av pastor Mike Law, är en omdiskuterad fråga som nu inkluderas i SBC:s konstitution. Trots att det redan finns i Baptist Faith and Message ställdes nu frågan om det skulle inkluderas i konstitutionen också.

Förespråkare och motståndare kunde inte enas om att det var en oviktig fråga för Southern Baptist-församlingar. Många menade att flera församlingar med kvinnor i ledande roller skulle påverkas av beslutet.

När rösterna räknades stod det klart att 5,099 röstade för Law Amendment medan 3,185 röstade emot det. En av de som stödde beslutet var pastor Wes Brown från Arkansas, som ansåg att det var viktigt att landa frågan om kvinnliga pastorer en gång för alla.

Under debatten argumenterade både för- och motståndare för sina ståndpunkter. En förespråkare för beslutet, Pastor Ryan Fullerton, betonade att det inte handlade om att förhindra kvinnor från att utöva sina gåvor eller fylla den stora uppdraget.

Pastor Spence Shelton, som motsatte sig beslutet, menade att SBC inte har svikit Skriftens auktoritet och att beslutet var onödigt då SBC tidigare visat att man kan utesluta församlingar som inte följer riktlinjerna.

Enligt anhängare av beslutet ger ”Law Amendment” en större tydlighet i hur församlingar ska tolka regelverket. Även om en församling har en kvinna som leder barnverksamheten och har titeln ”pastor” så innebär inte det att församlingen automatiskt utesluts ur samarbetet.

Förra året röstade SBC-messengers enhälligt för att stänga av Saddleback Church och Fern Creek, två församlingar som tillät kvinnor som pastorer. Beslutet att förbjuda kvinnliga pastorer i befattningar i baptistförsamlingar fortsätter vara en omdiskuterad fråga inom SBC.