KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Koranbränningen genomförd

1 min lästid
Trots omvärldens reaktioner och stormningen av Sveriges ambassad i Irak ägde den utlovade koranbränningen rum vid Iraks ambassad i Stockholm.

Under stort polispådrag, och en del buanden, genomförde två personer demonstrationen. Omkring 30 meter från irakiska ambassaden, på en liten gräsplätt, stampade de på en koran. Men det blev ingen stor bränning av boken. Bortvänd från publiken och kamerorna tände de bägge männen eld på Koranen, men elden tog ingen fart. Ingen på plats uppfattade att Koranen brändes, men på bilder syns små brännmärken i kanten på boken.

Du är en hund! skrek en av motdemonstranterna. Andra ropade att brännarna inte har något stöd. Bokbrännarna är samma personer som genomförde koranbränningen utanför en moské i Stockholm tidigare i somras. De har tidigare sagt till TT att de planerar att genomföra koranbränningen trots reaktionerna från omvärlden och stormningen av Sveriges ambassad.

Som en följd av demonstrationen har Sveriges ambassadör i Irak nu utvisats, och enligt uppgift kommer företaget Eriksson inte längre att få verka i landet.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.