KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Krav på fler ungdomsledare efter att 16-årig katolsk skolelev dödats

Vd Ian Soars uppmanar kyrkor att investera mer i ungdomsarbete för att bekämpa tonårsförbrytelser.

Ledaren för en kristen välgörenhetsorganisation uppmanar kyrkor att satsa mer på ungdomsarbete för att bekämpa tonårsvåldet. Ian Soars, VD för Spurgeons, uttalade sig efter att en 16-årig pojke knivhöggs till döds i London på nyårsafton. Harry Pitman, som var elev på St Thomas More Catholic School i norra London, dog medan han väntade på en fyrverkeridisplay i Primrose Hill.

En 16-årig pojke förhörs misstänkt för mordet. Ian Soars berättade för Premier: ”Det är svårt att återigen se dessa nyhetsrubriker. Detta är inte något som händer varje dag, men det sker alldeles för ofta. Det är oerhört sorgligt. Mitt hjärta går till Harry och hans familj. Jag läste nyss att modern inte vill ta ut hans middag ur ugnen. Vilken hjärtekrossande förlust.”

16 tonåringar mördades på grund av våld i London 2023, varav 14 av dessa dödsfall berodde på knivhugg. Spurgeons arbetar med unga förövare för att förebygga återfall och driver ett interventionsprojekt som kallas Boys2Men. Det syftar till att engagera unga män att vända sina liv genom att uppmuntra dem att reflektera över sina liv, sina beslut (att begå brott) och vart deras liv kan leda.

Ian Soars säger att kyrkor är väl lämpade att engagera sig med unga människor för att hjälpa dem att hitta en väg bort från våldet. ”En av de största leverantörerna av ungdomsledare i Storbritannien är den kristna kyrkan. Jag uppmanar kristna ledare att stödja ungdomsledare, eftersom det är dessa människor som står längst fram. De förhindrar i slutändan att mer sker, genom att vara mentorer, genom att lära unga pojkar och flickor hur man blir ansvarstagande vuxna. Kyrkor, först och främst, använd ditt exempel med Den gode samariten, bara helande för deras sår. Så satsa pengar, inte på din klockstapel, utan arbeta för att läka några sår. Låt oss förhindra fler förluster som Harrys.”