KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kris i kassan hos största pingstförsamlingen

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, som befinner sig i en ekonomisk kris, behöver omedelbart stärka kassan med 2-3 miljoner kronor och föreståndaren Niklas Piensoho uppmanar i nyhetsbrevet till en betydande ökning av givandet under sommaren.

Församlingens likviditet är mycket ansträngd och vi har nästan tomt med pengar i kassan. Därför vill vi be er alla att göra vad ni kan för att stärka församlingens likviditet, skriver Piensoho i brevet, som tidningen Dagen var först med att rapportera om.

Församlingen, som med sina cirka 4 500 medlemmar är Sverigets största frikyrka, gick under fjolåret med en förlust på sju miljoner kronor. Den var väntad på grund av satsningar som församlingen gjort under pandemin. Nu har den förlusten gjort sig kännbar.

Enligt uppgifter i Dagen kommer ingen i personalen att bli uppsagd, men sex personer kommer att få sin arbetstid sänkt. Totalt innebär det att man skär 20 procent av heltidstjänsterna till 14,4 tjänster.

Främsta orsaken till krisen anses inflationen och ökade elkostnader vara. Inflation och valutaförsvagning har också gjort att kostnaderna för utlandsmissionen ökat kraftigt.

Under pandemin ökade gåvorna till församlingen, som mest till drygt 16,5 miljoner kronor. Men förra året sjönk gåvorna till 13,5 miljoner. I år givandet i linje med förra året.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd