KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

Kristen avhoppare uppmanar oss att be för våra fiender när Nordkorea erbjuder ”fullt stöd” för Putin

En kristen som flydde från Nordkorea varnar att Kim Jong Un:s stöd till Vladimir Putin har konsekvenser för både Ukraina och den internationella gemenskapen. Han uppmanar kristna att be för båda ledarna.

En kristen som flydde från Nordkorea varnar att Kim Jong Uns stöd för Vladimir Putin har konsekvenser både för Ukraina och det internationella samfundet. Han uppmanar kristna att be för båda ledarna.
Nordkoreas ledare har uttryckt sitt ”fullständiga och ovillkorliga stöd” för Rysslands ”heliga kamp” för att försvara sin säkerhet.
Under ett toppmöte med Vladimir Putin sa Kim Jong Un att Pyongyang alltid kommer att stå på Moskvas sida i den ”antiimperialistiska” fronten. Det antas att dessa ord syftar på Rysslands krig mot Ukraina.

Samtalen ägde rum under ett besök vid en raketuppskjutningsplats i östra Ryssland.
Timothy Cho, talesperson för Nordkorea i parlamentet och för förföljelseorganisationen Open Doors UK, säger till Premier att det är dags för västerländska demokratier att vidta beslutsamma åtgärder: ”Det internationella samfundet måste agera kraftfullt och sätta mer press på båda sidor.
”Putin har invaderat Ukraina och skapat miljontals flyktingar och vill upprätthålla denna krigsföring så långt som möjligt. Till slut kanske Ukraina får samma konsekvenser som mellan Nord- och Sydkorea om vi fortsätter på den långa krigstiden.”

En sammanslutning med Nordkorea kan uppmuntra andra länder att förse Ryssland med vapen, argumenterar Cho. Han säger att Förenta nationerna måste sätta maximal press på de två länderna för att säkerställa säkerheten för alla EU-länder, vid behov genom att införa sanktioner.
Cho har uppmanat kristna att be för både Vladimir Putin och Kim Jong Un.
Med hänvisning till andra världskriget sa han: ”Folk gick in i kyrkobyggnaderna och bad för Hitler.”
Han sa att båda ledarna gör något som ”inte stämmer överens med Guds värderingar” och tillade: ”Om vi ber för dem [att] deras ögon kan stängas eller att de kan göra ett misstag.”