KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Kristen grupp undervisar i skolor – växer snabbt!”

Kristen organisation utökar Bibelundervisning i Indianna efter ny lag tvingar skolor att samarbeta.

En Ohio finns en organisation som ger bibelundervisning till offentliga skolelever under skoltid som kommer att utöka sina program i Indiana tre gånger om i höst. För deltagande familjer är LifeWise Academys program ett komplement till religiös undervisning, men kritiker i Indiana oroar sig för att programmen spenderar offentliga resurser på religion, sprider religiös tro till elever av andra trosbekännelser och tar bort barn från klassen i en delstat som redan kämpar med läs- och skrivfärdigheter.

Joel Penton, grundare och VD för LifeWise, sa till The Associated Press att många föräldrar vill ha religiös undervisning som en del av sina barns utbildning. Offentliga skolor kan inte främja någon religion enligt första ändringen, men ett 1952-avgörande av högsta domstolen öppnade vägen för program som LifeWise.

LifeWise-program kommer att finnas tillgängliga på över 520 platser i 23 stater nästa läsår, upp från 331 platser i 13 stater i år, och cirka 31 000 elever deltar i LifeWise-program i USA, enligt Penton. Indiana-statliga rep K.andell Culp införde lagstiftningen som kräver att rektorer tillåter elever att delta i religiös utbildning på frisläpptid efter att en skola slutade samarbeta med LifeWise.

Grundskolor i Indiana får inte undervisa om ”mänsklig sexualitet” upp till tredje klass. Kritiker oroar sig för att offentliga resurser läggs på att schemalägga och transportera barn till och från programmen. Demokratiska lagstiftare fördömer den nya lagen när läsresultaten och närvaron är låga och säger att den bryter mot skiljeväggen mellan kyrka och stat som garanteras i första ändringen.

Enligt LifeWise-modellen kan låginkomststudenter som inte har råd med eftermiddagsprogram få tilläggsreligiös undervisning. Culp sa att Indiana-lagen ger föräldrarna större inflytande över sina barns utbildning. Christa Sullinger började skicka sin 10-åriga son till LifeWise förra året.

LifeWise påstår att de inte undervisar under matematik eller läsning, utan under lunch, rast eller valfria ämnen som bibliotek, konst eller gym. West Central School Corporation i Pulaski County sa att 64% av sina 345 elever i grundskolan deltog i LifeWise under biblioteket detta läsår. Under debatten om Indianas lag var distriktet ofta i fokus.

En undersökning gjordes efter att en LifeWise-representant hade försökt lära en hinduisk tredjeklassare om Jesus. Barn från ”en mångfald av bakgrunder” deltar i programmet, säger Penton. Demrie Alonzo, en engelska som andraspråkstutor i Fredericktown, Ohio, såg detta som mycket olämpligt.