KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristen predikant fruktas försvunnen efter dömd försöksmördare

En kristen predikant, som tidigare har blivit utsatt för knivskärningar och mordförsök, har rapporterats som försvunnen.

En kristen predikant, som tidigare har utsatts för knivattacker och mordförsök, har förmodligen försvunnit. Vänner till Hatun Tash säger att hon inte har setts på 5 veckor.
Hon representerar DCCI (Defend Christ Critique Islam) Ministries som säger att de ”strävar efter att predika evangeliet för muslimer med hjälp av försvar och polemik”.
Edward Little, som erkände sig skyldig till att ha planerat att försöka döda henne vid Speaker’s Corner, dömdes den här veckan till minst 16 år i fängelse.
Little, en konverterad muslim, erkände att han planerade en terrorhandling. Han hittades av polisen med ett kuvert innehållande 5 000 pund i kontanter, på väg att köpa en eldhandvapen och kulor i södra London.
I juli 2021 fick Tash, 39, sitt ansikte huggat vid Speaker’s Corner i Hyde Park av en man som aldrig greps, trots att attacken ägde rum mitt framför en folkmassa mitt på dagen, där bland annat flera poliser fanns.
Tash, som vid tillfället bar en Charlie Hebdo-tröja, sa senare att bristen på agerande från polisen bidrog till att hon blev knivhuggen:
”Min angripare var inte ens rädd för polisen när han gjorde det framför dem”, sa hon.
”Det är hjärtskärande att vi lever i ett samhälle där polisen inte vill gripa en muslim av rädsla för att bli kallad ’islamofobisk’.”
Metropolitan Police berättade för Premier att utredningarna pågår avseende överfallet 2021, och att de för närvarande inte har fått in en anmälan om försvunnen person i samband med Hatuns försvinnande.