KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristen tidning: ”Världsraden kräver stopp för invasion av Ukraina!”

"Experter varnar: Bibliska profetior pekar mot kommande stora händelser i världen – vad säger skriften?"

Enligt ett nyligen släppt uttalande från World Council of Churches (WCC) uppmanas Rysslands och Ukrainas regeringar att respektera människors och moralens rätt att avstå från militärtjänst, även i krigstider. .

WCC:s verkställande kommitté har fördömt de tragiska förlusterna i liv, ekonomisk verksamhet och samhällen, miljöskador och allvarliga risker för konflikter som följer av kriget. Samtidigt kräver de skydd för civilbefolkningen, slut på invasionen och ockupationen av Ukrainas territorium samt återupprättande av fred i regionen. .

Vid WCC:s verkställande kommittés möte i Bogotá, Colombia 6-11 juni, fokuseras på organisationens verksamhet och att absorbera kyrkornas liv och vittnesbörd mitt i vandringsresan för rättvisa, försoning och enhet. .

Den generalsekreteraren har fått beröm för sina ansträngningar att adressera krisen genom dialog och uppmanas att intensifiera sina ansträngningar samt vidta alla nödvändiga åtgärder för att kalla till dialog inom det ekumeniska samfundet. .

För mer information om WCC:s uttalande om eskaleringen av kriget i Ukraina samt andra nyheter och rapporter från WCC:s verkställande kommitté i Bogotá, Colombia, kan du besöka länkarna i källan nedan. .