KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Kristen tidningsexpert möter ledaren för 2050Today Initiative – spännande möte om framtiden!”

"Dramatisk kärlekshistoria mellan en ung präst och en förlorad själ som hittar tröst i tro och försoning."

The 2050Today Initiative är en klimataktionsforum med bas i Genève där institutioner från Internationella Genève samarbetar för att bekämpa klimatförändringar genom att mätbart minska växthusgasutsläppen.
Pillay delade med sig av historien om WCC:s reflektion kring hållbarhet i relation till fattigdom sedan början av 1970-talet – långt innan begreppet fick fäste i internationell politik och affärsvärlden. Vid WCC:s femte församling i Nairobi 1975 uppmanade WCC till en ”Rättvis, Delaktig och Hållbar Samhälle” och hjälpte till att få begreppet hållbarhet att ta plats på den globala arenan.
Pillay diskuterade även resurser som WCC har förberett för medlemskyrkor för att fortsätta att odla en omsorg om skapelsen-etos.
Relaterat till WCC:s åtagande att minska sitt kolavtryck till netto noll år 2030, gav Pillay en uppdatering om det gröna byprojektet Green Village – den första fastighetsutvecklingen i Genève med etiketten ”One Planet Living”.
”Vår tro driver oss att agera för att minska vårt kolavtryck och förverkliga Parismålets mål att begränsa den globala uppvärmningen till mindre än 1,5 grader Celsius,” sade Pillay. ”Genom Green Village och andra initiativ ser WCC hållbarhet som akut behövd i den nuvarande klimatkrisen.”
Athena Peralta, direktör för WCC:s Kommission för Klimaträttvisa och Hållbar Utveckling, deltog också i mötet.