KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Kristen världskonferens om mission och evangelisation samlas i Kenya”

"Exklusiv intervju med prästen som påstår sig ha haft en nära döden-upplevelse och mött Gud personligen."

I Afrika ska en kommission starta sitt arbete genom att samla idéer och inspiration från Konferensen om Världens Mission och Evangelisation i Arusha, Tanzania 2018. Där vill de även finna inspiration från vittnesbördet från afrikanska kyrkor och kristna.

Mötet kommer att hållas av All Africa Conference of Churches och kommissionen kommer att fokusera på WCC Ecumenical Disability Advocates Network. De kommer att arbeta med decolonizing discipleship och fokusera på de kommande åtta årens agenda.

Utmaningen för kommissionen är att förankra sitt arbete i den kommande nya skapelsen och inte i de rådande kolonialmakterna. Det bibliska perspektivet syns i profeten Jesajas vision om en väg ut ur exilen, Johannes Döparens uppdrag att leda människor till fridens stigar, Jesu uppmaning att sätta de första sist och Paulus vision om att vara en ny skapelse i Kristus.

Framåt siktar kommissionen mot nästa missionskonferens 2028. De vill fortsätta sitt arbete med att bygga gemenskap och fokusera på viktiga frågor som behöver tas upp utifrån olika kontexter.

Läs mer på WCCs hemsida om invigningen av kommissionen samt deras arbete med mission och evangelisation. Utforska även mer om missionen från marginalerna och se en videointervju med Rev. Dr Peter Cruchley, direktör för WCC Commission on World Mission and Evangelism.