KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristna ansluter sig till global bönestund för fred för 100:e gången sedan starten av kriget i Ukraina

Kristna fredsorganisationer från hela världen har gått samman för att be för fred varje vecka sedan konflikten i Ukraina började.

Christian peaceorganisationer från hela världen har gått samman för att be för fred varje vecka sedan konflikten i Ukraina började. Människor från Europa, Latinamerika, USA och Palestina är några av dem som har anslutit sig till den veckovisa bön för fred via Zoom – och sedan februari 2022 har de delat över 3000 minuter av bön. Fredagen den 26 januari markerade den 100:e sammankomsten.

Sammankomsten, som är öppen för alla, organiseras av Fellowship of Reconciliation, Cymdeithus Y Cymod, The Methodist Peace Fellowship och det paneuropeiska Church and Peace-nätverket. Gästtalare har talar om ortodoxa perspektiv på fred, miljökonsekvenserna av konflikt, berättelser från Palestina och försoningens roll i att återuppbygga sönderslagna länder. Vid olika tillfällen har stödböner och solidaritetsbrev erbjudits för vapenvägrare.

John Cooper, chef för Fellowship of Reconciliation, en kristen organisation som bildades 1914, har pratat med Premier. ”Vi håller liv i en kristen förståelse för fred, rättvisa och icke-våld. Veckan då konflikten bröt ut, insåg vi som många nätverk att vi behövde be. Det här var en sådan chock för vårt system och vår förståelse, vi samlades för att be och över 100 personer deltog med en verklig känsla av brådska. Men det fanns en energi i den sammankomsten som sa att det här inte bara skulle vara engångsföreteelse. Det handlar inte om att trycka på en knapp och sedan vara klar.”

Sedan dess har gruppen träffats varje vecka för att be för fred, klockan 19.30 på fredagar, via Zoom. ”Det har varit viktigt för oss som ett sällskap att koppla ihop oss med andra och ge stöd till varandra. Men det är också avgörande, särskilt när det gäller stora frågor om krig och fred, att koppla ihop oss med Gud – den större närvaron runt oss som ger utmaning och energi till allt vi gör.”

Den regelbundna sammankomsten för att be för fred har bildat en kraftfull puls för vårt arbete. När krig bryter ut sörjer vi ofta återkomsten av konflikt; den här platsen har hållit vårt fokus på platser och utrymmen långt efter det att nyheterna har gått vidare. Den globala tillväxten av vår sammankomst har visat en verklig passion för bön som ett verktyg för andlig tillväxt, personlig sorg och interkontinentalt samarbete.

Du kan registrera dig för bönesamlingen och ladda ner broschyren från www.for.org.uk/ukraine.