KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristna hjälpgrupper kämpar efter jordbävning på Taiwan – återuppbyggnad av liv pågår

Kristna och buddhister samarbetar på katastrofdrabbad ö för att vårda barn och familjer.

När en jordbävning med en magnitud på 7,4 drabbade östkusten av Taiwan på onsdagsmorgonen, befann sig Carissa Wang, varumärkeskommunikationsdirektör på World Vision Taiwan, på Taipei-tunnelbanan på väg till jobbet. Hon kände att vagnen svingade mer än vanligt, och sedan stannade den vid nästa station när ett meddelande varnade passagerare om att tjänsten hade avslutats på grund av jordbävningen.

Wang och hennes kollegor på World Vision började omedelbart sätta igång katastrofhjälpsprotokollen, samlade sitt nödteam och tog kontakt med lokala myndigheter för att samordna hjälp vid evakueringscenter. Socialarbetare från World Vision började också kontakta de 3 000 sponsrade barnen och deras familjer i epicentret Hualien för att se till att de var säkra och ta reda på om de behövde hjälp.

Jordbävningen på onsdagen var den värsta som drabbat Taiwan på 25 år och skadade byggnader och orsakade jordskred. Bilder från Hualien, en stad på landets östkust, visade en röd tegelbyggnad luta i en 45 graders vinkel efter att dess första våning kollapsat. Stora stenar rullade nerför sidan av bergen och blockerade vägarna till turistmålet Taroko Gorge, vilket fångade människor på ett hotell.

Trots att Hualien fick förhållandevis lite skada för en jordbävning av en sådan magnitud. Fram till måndagen hade 13 personer dött, och endast en av dem dog på grund av byggnadsskador. De flesta av de andra träffades av fallande stenar. Tio personer saknas fortfarande, och över 1 000 skadades.