KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristna i Kina står inför ytterligare hårdhändad repression som effektivt ’förbjuder’ kristendomen.

Ett kristet förföljelse- välgörenhetsorgan har varnat för en försämrad situation för kristna i Kina inför en planerad bannlysning av kyrkor.

En kristen förföljelsesorganisation har varnat för en försämrad situation för kristna i Kina inför en planerad repression mot kyrkor. Kristna i Kina står redan inför ökade restriktioner efter förbudet mot Bibelappar där. Kyrkor tvingas också predika från omskrivna biblar som har redigerats för att stödja kommunistisk ideologi. De som vägrar måste samlas ”under jorden”, borta från allmänhetens blickar, och riskerar fängelse om de blir tagna.

Den 1 september träder nya regler i kraft som är avsedda att begränsa all religiös verksamhet till officiella lokaler endast samt förhindra visningen av religiösa symboler utomhus. All religiös aktivitet kommer att vara under tillsyn av staten för att säkerställa att kyrkor och helgedomar stödjer ledarskapet för Kinas kommunistparti.

Release International (RI), en kristen välgörenhetsorganisation som arbetar med förföljda troende, säger att de nya reglerna är likvärdiga med ett fullständigt förbud mot kristendomen. ”Detta är ett ytterligare försök att tränga tillbaka kyrkan i Kina”, säger Release Internationals Paul Robinson. ”Trots detta växer kristendomen i Kina enligt alla rapporter. Antalet kristna i Kina har länge överträffat medlemskapet i det kommunistiska partiet.”

RI:s samarbetspartner Bob Fu, president för ChinaAid, säger: ”Jag har inte sett det kinesiska kommunistpartiet vara så vågat som de har varit i sommar, där de leker Gud och vrider på hur evangeliet undervisas. Den enda korrekta synen i kommunistregeringens ögon är tillbedjan av staten och att sätta sin tro till Xi Jinping. Den internationella gemenskapen måste uppmärksamma den eskalerande förtryck från Kinas kommunistparti.”

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd