KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristna organisationer oroade över immigrationspolitikens utveckling

1 min lästid
Kristen tidningsingress: "Kristen expert ifrågasätter inställning till migration vid gränsen – Ger du flyktingar en chans?"

Under rubriken ”Varning för brister i ny migrationslagstiftning” kan det rapporteras att trobaserade organisationer som arbetar med flyktingar och asylsökande uttrycker oro över en ny migrationslag som nyligen förkastades av majoriteten av republikanska senatorer i USA. Enligt en representant för en katolsk organisation bidrar lagförslaget till att sprida en rädsla för migranter och att migrering generellt ses som ett hot mot landet. Lagförslaget inkluderade även kontroversiella bestämmelser som skulle öka gränskontrollen och begränsa möjligheterna att söka asyl. Målet var att skydda landets gränser och begränsa invandringen, men istället har det lett till en polariserad debatt och ingen kompromiss nåddes. Vissa demokrater har anklagat republikanerna för att svika tidigare överenskommelser och för att ge efter för tidigare president Donald Trumps påtryckningar. Trots detta fanns det även positiva punkter i lagförslaget, såsom ökad möjlighet till asyl- och flyktingbedömningar samt arbetstillstånd för asylsökande. Förhoppningar finns nu om en mer omfattande invandringsreform och att det kan skapas fler lagliga vägar för invandring. Det finns starka åsikter på båda sidor av debatten, men det är tydligt att frågan är komplex och att det krävs mer arbete för att hitta lösningar.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.