KRISTNA NYHETSBYRÅN

Kristna på båda sidor fördömer människokostnaden i Israel-Gaza konflikten

Lästid: 2 minuter
En metodistminister i Israel beskriver hur kristna i hans församling har olika synpunkter på kriget mellan Israel och Hamas, men de är alla överens om att det är en motsats till Jesu läror.

En minister som arbetar för den metodistiska kyrkan i Israel har beskrivit hur kristna i hans församling har olika åsikter om kriget mellan Israel och Hamas. Men han säger att de alla är överens om att det är motsatsen till Jesu läror.

Reverend David Hardman, som är metodistisk sambandsman i Jerusalem, har talat med Premier:

”Jag tror att det är säkert att säga att både på palestinska områden på Västbanken och här i Jerusalem råder en enorm osäkerhet.

”Det är helt fruktansvärt, all förlust av liv är förfärlig. Och som kristna står vi som följare av Fredsfursten och vi tror inte på våld.

”På söndag morgon skulle jag ha åkt från Västbanken till Jerusalem för att gå på en kyrkogudstjänst. Vi kunde inte göra det eftersom checkpointerna var stängda och Västbanken var avstängd. Så vi gick online som en kristen gemenskap. Och som en kristen gemenskap hade vi människor som var oroade ur israelisk synvinkel, personer i deras familj som hade blivit inkallade och som var rädda för deras säkerhet. Vi hade personer som visste att deras släktingar var i armén runt Gaza och var oroliga för deras säkerhet. Och vi hade palestinska familjer som hade släktingar i Gaza som också var oroliga för deras säkerhet. Så som en kristen gemenskap samlades vi från vad du skulle betrakta som olika politiska sidor och som ser saker på olika sätt utifrån våra egna särskilda perspektiv. Men vi samlades tillsammans och bad för varandras bekymmer.

”Vi kände att Guds närvaro var i dessa böner eftersom vi tog med oss alla våra bekymmer om människor. I slutändan är det detta som det handlar om. Kostnaden för detta krig är människoliv, oavsett om de är israeler, palestinier, judar, muslimer, kristna eller internationella. Det är den mänskliga kostnaden som är helt fruktansvärd. Jesus gick genom detta land och sa: ’Jag har kommit för att ni ska ha livet i all dess fylde’, och detta är precis motsatsen.”