KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kristna pastorer vid Yale tar avstånd från religiös nationalism

Kristna ledare lovar att predika om moralfrågor och avvisa politiska rörelser som hotar demokratin.

En grupp kristna pastorer, teologer och forskare har undertecknat en deklaration som förbinder de undertecknande att predika om ”moraliska frågor” inför valet 2024 och motsätta sig det som gruppen kallar ”religiös nationalism”..

Dokumentet definierar religiös nationalism som en politisk rörelse som sägs utnyttja ”traditionella värden” för att underminera demokratin..

New Haven Declaration of Moral & Spiritual Issues in the 2024 Presidential Election är ett av resultaten av Yale Divinity School’s första Public Theology and Public Policy Conference, som avslutades på tisdagen (9 april)..

Deklarationen uttalar att ”vi älskar detta land”, innan den tar upp det den beskriver som en ”politisk rörelse (som) har tagit kontroll över vår trostradition”..

”Vi ångrar att vi inte gjort mer för att predika och undervisa emot denna missbruk av vår tro, och vi lovar att förkunna i ord och handling en offentlig teologi som är glädjande nyheter för alla människor,” står det..

Deklarationen uppmanar sedan pastorer att starta ”en period av predikan om moralfrågor som levnadslöner och fackliga rättigheter, hälso- och sjukvård och ekologisk rättvisa”, bland andra frågor..