KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kulturefterföljande Fern Creek avyttrades återigen.

2 min lästid
En kristen apologet hävdar att Bibeltroende kyrkor bör sluta låta kulturen avgöra hur Kristi kropp fungerar.

Fern Creek Baptistkyrka i Louisville var tidigare i år ett av de sex kyrkor som Southern Baptist Convention uteslöt för att ha kvinnor i en pastorposition. Nu har ombud från mer än 2 300 kyrkor anslutna till Kentucky Baptist Convention godkänt en rekommendation från konventets Committee on Credentials att bryta samarbete med Fern Creek, där Linda Popham har varit pastor i över 30 år.

”Protestantiska, katolska, Nya Testamentets kyrkor, kristna kyrkor, har i 2000 år följt riktlinjerna för eklesiologi, eller kyrkans struktur, enligt Nya Testamentet,” påpekar Dr. Alex McFarland.

I Timotheos 2:12 står det att ingen kvinna ”ska undervisa eller ha auktoritet över en man”, så historiskt och bibliskt sett har den pastorala ledaren varit manlig.

Från och med feministrevolutionen på 1970-talet har människor kämpat emot detta, säger McFarland. Men bottenlinjen är att om en kyrka vill dra nytta av att vara en del av en samhörighetsgrupp eller denomination bör den följa gruppens intentioner.”

Så om en kyrka insisterar på att gå emot Bibeln kan den inte förvänta sig att fortsätta samarbeta med sin bibeltroende denomination.

”Jag håller med Baptistsamfundets beslut att göra så här”, säger försvarsmanen.

Han förklarar att komplementarianismen, filosofin att män och kvinnor – jämlika inför Gud – är kompletterande men unika i funktion, är rätt framträdande i bibeltroende kyrkor. Men under de senaste 30-50 åren har egalitarismens filosofi smugit sig in.

Egalitarism, från det latinska ordet ”likvärdig”, säger att det inte bör finnas någon uppdelning i roller, att män och kvinnor är likvärdiga i funktion. I och med att transgender-ideologin dominerar dagens kultur antar många att män och kvinnor inte är biologiskt olika.

Men det är både bibliskt och vetenskapligt felaktigt.

Dr. McFarland påstår att Jesus Kristus är kyrkans huvud, och det är för Kristus – inte för samhällsarkitekter som driver framstegsvänlig agenda – att fastställa riktlinjerna för hur hans kropp ska fungera.

Kyrkor som syftar till att fungera enligt Bibelns riktlinjer ”måste titta på Bibeln, inte på nuvarande sociologiska trender, för hur andligt ledarskap ska organiseras”, avslutar han.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.