KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kung tillåter pojke att begravas på stängd kyrkogård efter att ha blivit ’rörd’ av mammas vädjan

Kung Charles har beviljat tillstånd för att begrava en sjuårig pojke, som miste livet i en misstänkt smitningsolycka förra månaden, på en kyrkogård i Folkestone som varit stängd i 170 år.

King Charles har gett tillstånd för att kroppen av en sjuårig pojke, som dog i en misstänkt hit-and-run förra månaden, ska begravas i en kyrkogård i Folkestone som har varit stängd i 170 år. William Brown, vars mamma Laura beskriver honom som ett ’barn av Gud’, avled i december efter att ha blivit påkörd av en bil när han försökte hämta en fotboll på gatan.

Även om kyrkogården vid St Mary och St Eanswythe var stängd 1870 ägde en begravning rum där 1898 efter ett undantag gjordes. Laura Brown fick veta att Privy Council skulle behöva godkänna hennes ansökan om begravning men att nästa möte skulle äga rum i februari. Hon bestämde sig för att åka till Sandringham-godset på juldagen för att appellera direkt till kungen för att få tillåtelse till begravningen eftersom hon ansåg att kyrkan var en plats ’kär för Williams hjärta’. Telegraph rapporterade att hon lämnade över ett brev till kungens säkerhetsteam och frågade om ärendet kunde påskyndas ”för att hjälpa mig begravning min son, så att han inte längre är ensam.”

I dagarna efter sin sons död startade Williams mamma en online-insamling för att samla in pengar till hans begravning och sa att eventuella överskott skulle ges till kyrkan. Hon skrev: ”Vår sons ceremoni kommer att hållas i St Eanswythe’s kyrka och om Gud vill kommer vi att kunna begrava vår son på kyrkans mark som han älskade absolut. Han var ett Guds barn och tillbringade nästan varje dag efter skolan på den kyrkogården. Han skulle samla kastanjer, leta vild vitlök eller helt enkelt gräva, något han älskade.”

En talesperson för kungen sa: ”Hans Majestät blev exceptionellt rörd av familjens omständigheter och glad att kunna hjälpa till.” En talesperson för Privy Council sa: ”Vi är glada att Hans Majestät kungen, på råd från sitt Privy Council, har beviljat tillstånd för att stötta familjen i dessa tragiska omständigheter. Familjen Brown och den lokala gemenskapen i Folkestone är i våra tankar under denna svåra tid.”

William var elev på St Eanswythe’s C of E Primary School. En 49-årig man har blivit frisläppt mot borgen misstänkt för att ha orsakat dödsfallet genom farlig körning.