KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kungligt bröllop biskop utskriven från sjukhus

Biskop Michael Curry har skrivits ut från sjukhuset efter att ha upplevt inre blödning för andra gången i år.

Biskopen som predikade vid Harry och Meghans bröllop har skrivits ut från sjukhuset efter att ha upplevt inre blödningar för andra gången i år. Biskop Michael Curry, den ledande biskopen för Episcopal Church i USA, stannade kvar på sjukhuset i några dagar denna vecka då läkare ”vägde de potentiella riskerna med en operation för att ta bort hans högra binjure som tycktes vara orsaken till den inre blödningen.” Nu har kyrkan i en uttalande bekräftat att biskop Michael är hemma och vilar, och meddelade att den 70-årige biskopen kommer att genomgå operation den 8 september. Hans kirurg uppskattar att återhämtningstiden efter operationen kommer att vara två till tre veckor.

I maj drabbades biskop Michael av ett liknande tillstånd med inre blödningar och oregelbundna hjärtslag. Vid den tiden behandlades han för förmaksflimmer. Kyrkan uppmanar kristna att be för biskop Michael, hans familj och medicinska teamet.

Tidigare denna vecka sa biskop Michael: ”Jag är så tacksam för era böner.” ”Jag förväntar mig att arbete från medicinska teamet kommer att leda till en läkning som kommer att göra skillnad. Hängiven bön plus god medicinsk vård är en kraftfull kombination. I allt är Gud god.”